Notícies i actualitat

I Jornada Equips Municipals d’Intervenció Familiar de Menorca: A prop per arribar enfora

Data : 20/09/2018

El departament de Benestar Social i Família del Consell Insular de Menorca i els Equips Municipals d’Intervenció Familiar Menorca organitzen per primera vegada la Jornada Equips Municipals d’Intervenció Familiar de Menorca (EMIF) sota el lema: A prop per arribar enfora.

Des de l'any 2005, any de creació dels Equips Municipals d’Intervenció Familiar (EMIF), els vuit equips municipals han anat experimentant una important transformació metodològica, com a conseqüència de l’avaluació contínua dels resultats obtinguts en el treball amb les famílies i de la necessitat d'obtenir una resposta àgil i efectiva en les seves demandes.

Actualment, estan en un moment d’anàlisi i han vist necessari l’organització d’una jornada com a punt de partida per iniciar un procés de reflexió que serveixi per continuar avançant en aquest procés.

Una part fonamental d’aquesta evolució i millora és el treball en xarxa. En aquest sentit, durant la jornada es podran compartir experiències i debatre amb l’objectiu de millorar la col·laboració i coordinació entre els diferents serveis, i en definitiva l'atenció i l'acompanyament que ofereixen les famílies, infants i adolescents a l'illa de Menorca.

La jornada va dirigida a treballadors dels diferents serveis socials, educatius, de salut i la resta de serveis que d’una manera o altra tenen relació amb l’atenció i l’acompanyament a infants, adolescents i famílies. El lloc escollit per a la jornada és la Sala Multifuncional des Mercadal i al Centre de Convencions des Mercadal i es portarà a terme el pròxim 5 d’octubre de 8.45 a 19.00 h.

Les inscripcions es poden fer des d’avui fins al 25 de setembre a través de correu electrònic: svm.suport-social@cime.es.


PONENTS

Mauro Bólmida

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Pàdua s’especialitza en psicoteràpia breu estratègica en el Centre de Teràpia Estratègica d'Arezzo (Itàlia), dirigit pel Prof. G. Nardone, amb qui treballa durant més de deu anys com a col·laborador i investigador.
A Itàlia va ser responsable de l’atenció psicològica a menors en els serveis socials de la ciutat d'Imperia, coordinador dels projectes educatius territorials i responsable dels projectes d’atenció psicològica en l'àmbit escolar.
Des de l’any 2001 va exercir de psicoterapeuta a Gènova i Imperia i posteriorment va traslladar la seva activitat a diverses ciutats d’Espanya. Resideix a València des de l’any 2009, on va fundar l’Institut de Psicologia Avançada.
Docent a l’Escola d’Especialització en Psicoteràpia Breu Estratègica, també col·labora i és docent en diverses universitats espanyoles, així com en altres entitats públiques i privades, com el Centre Reina Sofia per a l’estudi de la Violència, l’Hospital Vall d’Hebron, el Centre Creix, el Servei de Formació de Professorat (CEFIRE) Integratek, i en altres formacions, congressos i jornades organitzats per diverses administracions públiques i privades.

Jorge Campos Hierro

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Salamanca, posteriorment va cursar a la Universitat Pontifícia de Salamanca el Màster de Formació de Terapeutes Sistèmics i la formació d’Expert Universitari en Desenvolupament Comunitari i Noves Tecnologies.
Ha exercit de psicòleg en el Programa d’Atenció Familiar de la Mancomunitat Río Bodión, director del Centre Sociosanitari de Mèrida (SEPAD) i coordinador del Pla Integral d’Atenció al Deteriorament Cognitiu de la Junta d’Extremadura.
Terapeuta i supervisor docent acreditat per la Federació Espanyola d’Associacions de Teràpia Familiar (FEATF), ha estat professor associat de la Universitat d’Extremadura i formador en diferents programes de Teràpia Familiar acreditats per la FEATF: "Milenia" (Badajoz), "Avances" (Castella la Manxa), "Soluciones" (Màlaga), "Cambio" (Vigo), així com docent per altres administracions i entitats, entre altres, l’Escola de Ciències de la Salut d’Extremadura, la Diputació de Badajoz, la Diputació de Ciudad Real, la Junta de Comunitats de Castella la Manxa i la Universitat Pablo de Olavide.

Octavio Rivero Cárdenes

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Salamanca, posteriorment va cursar a la Universitat Pontifícia de Salamanca el Màster de Formació de Terapeutes Sistèmics.
Va exercir de coordinador del Departament d'Orientació del Col·legi ALMAS de San Fernando de Maspalomas, de psicòleg del Programa d’atenció a la família i infància de la Mancomunitat de Serveis Socials Emiliano Álvarez Carballo de Badajoz i des del 2002 de psicòleg del programa de suport psicosocial de la Mancomunitat del Raiguer i altres municipis per a l'Associació per al Desenvolupament d’Iniciatives Socioeducatives de Balears.
Supervisor docent acreditat per la Federació Espanyola d’Associacions de Teràpia Familiar (FEATF), actualment és supervisor de casos i de diversos equips de la Direcció General de Menors i Família del Govern de les Illes Balears (Unitat Terapèutica d'Abús Sexual Infantil, Educadors de Reforma...), dels equips municipals d’intervenció familiar i del Servei d'Infància i Família de Menorca.

Docent i supervisor de l’escola de teràpia familiar Avances de Ciudad Real a Albacete i de l’Escola de Teràpia Familiar KINE de Barcelona, així com en diversos seminaris, cursos i ponències organitzats per diverses administracions i entitats a diferents ciutats espanyoles.


Maó, 20 de setembre del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Tríptic Jornades
Imatges relacionades
Foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS