Notícies i actualitat

El Consell dedica 110.000 euros a la promoció dels productes locals de Menorca a través de les cooperatives de l'illa

Data : 21/03/2015

El Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular de Menorca dedica 110.000 euros a la promoció dels productes de l'illa mitjançant un pla de promoció i suport a les cooperatives agràries de Menorca. Així ho ha explicat avui el president d'aquesta institució, Santiago Tadeo, acompanyat pel conseller responsable d'aquest departament, Fernando Vilallonga, i amb la presència dels diferents presidents de les cooperatives agràries de Menorca: Guillermo de Olives, en representació de Coinga; Joan Gabriel Marquès, per Sant Martí; Bartolomé Pons -vicepresident-, per la Cooperativa Agrícola i Ramadera de Menorca, i Francesc Truyol, per Sant Bartomeu.

Aquest pla de promoció i suport al sector cooperativista compta amb dues línies d'actuació encaminades a aconseguir els següents objectius: l'augment de la comercialització i la promoció per una banda i per l'altra l'assessorament i formació dels cooperativistes.

La primera actuació és una línia de promoció directa per a les cooperatives agràries per la qual es financen fins a un 70 % de les accions comercials, mentre que les cooperatives han d'aportar el 30 % restant. Aquesta línia bàsicament se centra en accions de promoció i campanyes de comercialització i el seu objectiu principal és l'augment de vendes dels productes de Menorca.

La segona actuació va encaminada a la formació, assessorament i informació cooperativista per a la millora de la gestió de les seves explotacions.

En total el pla comptarà amb una dotació total de 143.000 euros, dels quals el Consell Insular de Menorca n'aportarà 110.000 i les cooperatives el 30 %, amb un total de 33.000 euros.

El president Santiago Tadeo ha explicat que aquest pla de promoció dels productes de Menorca mitjançant el suport a les cooperatives agràries és fruit de la tasca de contenció de despesa corrent i d'eficiència en la gestió dels recursos públics que porta a terme l'actual equip de govern insular.

Tadeo ha destacat també que el sector s'implica i està compromès amb els productes que sorgeixen del camp de Menorca i les finques agrícoles i “des del Consell volem fer costat a aquesta iniciativa de gran potencial per als nostres productes i el camp de Menorca”.

Per la seva banda, el conseller Fernando Vilallonga recorda que l'objectiu d'aquest pla és doble: d'una banda dinamitzar l'economia mitjançant el consum dels productes de Menorca i d'altra banda el desenvolupament del sector primari, principalment el suport al cooperativisme insular, que en els darrers mesos fa un gran esforç en la promoció dels productes de Menorca i en noves fórmules de gestió i administració de les cooperatives agràries.

El conseller ha destacat també que mentre que l'any 2011 el Consell Insular va destinar 52.000 euros a aquestes accions de suport, aquest any 2015 se n'han destinat més del doble, amb un total de 110.000 euros.

Maó, 21 de març de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS