Notícies i actualitat

L'Escola de Salut Pública de Menorca mira amb il·lusió la fita dels 30 anys

Data : 18/09/2018

Les institucions reafirmen els seu compromís amb l’esdeveniment acadèmic en l’acte d’inauguració que ha tingut lloc aquest matí al Llatzeret.

L’Escola de Salut Pública de Menorca mira amb il·lusió la fita dels 30 anys que es celebren el proper any en un moment en que l’activitat acadèmica es troba en plena forma com espai de formació, reflexió i debat de referència a nivell nacional i internacional en temes de salut pública i salut comunitària. En l’acte d’inauguració oficial, i la posterior roda de premsa, que ha tingut lloc aquest matí al Llatzeret, les institucions organitzadores han fet explícit el seu compromís de seguir col·laborant per garantir una llarga vida a l’Escola.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susna Mora; l’alcaldessa de Maó, Conxa Juanola; la consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas; la directora general d’Acreditació, Docència I Recerca en Salut del Govern de les Illes Balears, Margalida Frontera; la vicerectora de la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), Montaña Cámara; el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Antoni Aguiló; el president de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME), Miquel Àngel Maria; i el director acadèmic de l’Escola, Esteve Fernádez, entre altres autoritats i representants institucionals.

Les autoritats han agraït la feina que fa l’equip de l’IME i els membres del Consell Acadèmic per fer possible que l’Escola sigui una realitat i que aconsegueixi atraure al voltant de 700 persones amb una interessant proposta de cursos i trobades que sorgeixen de manera participativa de les pròpies societats científiques i acadèmiques i els propis participants. Per a la presidenta del Consell, és tot un èxit que en el context de celebració dels vint-i-cinc anys de la declaració de Menorca Reserva de Biosfera, l’illa esdevingui un referent en matèria de salut pública. Per a la directora general de la Conselleria de Salut, és un luxe per als professionals de les Illes poder tenir a l’abast una formació d’elit en matèria de salut pública mentre que l’alcaldessa de Maó ha destacat la importància de que tenir un retorn de l’activitat de l’Escola per poder promoure polítiques de salut en favor dels ciutadans. Tant des de la UIB com de la UIMP s’han sumat a les felicitacions pels bons resultats que, any cada any, està aconseguint una cita esperada i desitjada per a professionals de diferents àmbits, procedències i generacions.

Des d’ahir i fins al proper dimecres dia 26, es fan 9 cursos i 14 trobades al Llatzeret. Dels 9 cursos, un s’imparteix íntegrament en anglès: “Dissemination & Implementation Research”, organitzat conjuntament amb la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) i repeteixen convocatòria dos cursos que atreuen un gran número d’alumnes: “De las batas a las botas: ¿Es posible hacer salud comunitaria desde las Instituciones?”, durant el qual es comparteix l’experiència de 10 anys d’un procés de reorientació comunitària d’una xarxa de centres de salut de Madrid; i “Comunidad, activos y equidad: ¿Cómo incorporarlos a nuestra práctica diaria?”, que posa damunt la taula diferents iniciatives d’un nou model d’accions en salut enfocades cap al benestar i la millor qualitat de vida de les persones. S’ofereixen també cursos sobre investigació qualitativa en salut pública; sobre la diabetis tipus 2; salut pública i ètica; i sobre l’avaluació econòmica de serveis i programes de salut pública. L’oferta de cursos es completa amb dues propostes que posen el focus en la salut pública i la perspectiva de gènere. Per una banda, el curs “¿Tratar igual lo distinto? Sesgos de género en la atención sanitaria y los cuidados” pretén millorar la capacitat dels participants a l’hora de reconèixer l’existència i els efectes de les desigualtats de gènere en l’àmbit assistencial. Per altra banda, el curs “Trabajando determinantes de género con los hombres: una problemática silenciada” vol tractar la problemàtica de la masculinitat i el seu impacte en la salut de la població pel fet de ser una realitat poc visible. Pel que a les trobades, 12 de les 14 sessions del programa són reunions de grups organitzats que aprofiten el marc de l’Escola de Salut al Llatzeret per fer una convocatòria de treball.
Des de l’Institut Menorquí d’Estudis, la coordinadora científica Josefina Salord ha desatacat la voluntat que l’Escola tingui un retorn a la societat menorquina amb activitats obertes a tot el públic que, enguany, són tres: la taula rodona “Iniciativa NO es sano. Per un accés equitatiu i saludable dels medicaments” que es fa avui capvespre a les 20.00h a la seu de l’IME, la taula rodona sobre “La contaminación química y la salud”, que se celebra dijous a les 20.00h al Consell Insular de Menorca, i l’espectacle de música i dansa “Double Bach” de la Compañía Antonio Ruz que es fa divendres a l’Orfeó Maonès organitzat conjuntament amb la UIM
Menorca, 18 de setembre de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS