Notícies i actualitat

El Consell organitza un seminari formatiu per a l’elaboració dels inventaris municipals de camins

Data : 17/09/2018

El Dr. en Geografia i pèrit judicial Xavier Campillo imparteix, avui i demà, una formació dirigida als equips que realitzen els inventaris i als tècnics municipals


La vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística i Cooperació Local, Maite Salord, ha donat la benvinguda als assistents al seminari formatiu dirigit als equips encarregats de realitzar els inventaris de camins municipals. Cal recordar que els vuit ajuntaments de l’illa i el departament de Cooperació Local han signat un conveni de col·laboració per a l’elaboració del catàleg de camins públics. Aquest conveni té per objecte l'elaboració del catàleg de camins, que és un treball d'investigació de cada consistori per tal de definir quins camins del seu terme municipal compleixen les condicions per incloure’s a l'Inventari de Béns Municipals.

El Dr. en Geografia i pèrit judicial, Xavier Campillo Besses, imparteix el seminari que tindrà lloc avui i demà al Consell. Campillo va començar treballant en projectes de desenvolupament rural i medi ambient. Des de l’any 1992 s’ha anat especialitzant en qüestions relacionades amb els camins, l’accés al medi natural i la mobilitat rural.

“Els camins públics de Menorca constitueixen, juntament amb les carreteres, una xarxa de comunicació extensa i arrelada, amb la funció històrica bàsica d'enllaçar els diferents indrets de l'illa, que ofereix al conjunt de la població una accessibilitat generalitzada a tot el territori insular. Els nous usos de lleure, com les activitats d'excursionisme o senderisme, entre d'altres, han tornat a reivindicar aquesta xarxa que cal preservar, no només com a infraestructures per satisfer necessitats de comunicació pròpies i específiques del món rural, sinó com a infraestructures al servei de tota la societat”, explica Maite Salord.

Cal recordar que el departament de Cooperació local s’ha marcat com una tasca prioritària la feina d'elaboració d'un Catàleg de camins públics que reculli la feina que ja s'havia començat de recopilació d'informació dels diferents camins rurals de l'illa. El Consell dona a més suport cartogràfic i en la sistematització de la informació mitjançant l’IDE Menorca.

Per municipis, l’aportació de la institució insular és la següent:

Ciutadella: 21.780 €
Ferreries: 14.974,44 €
Es Migjorn Gran: 10.890 €
Es Mercadal: 21.780 €
Alaior: 21.780 €
Maó: 21.780 €
Sant Lluís 7.458,36 €
Es Castell 10.890 €

D’aquesta manera, la inversió total del Consell Insular de Menorca és de 131.332,80 euros.

Maó, 17 de setembre de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS