Notícies i actualitat

Aprovat el Projecte de decret per al traspàs al Consell Insular de Menorca del Llatzeret, que serà efectiu l’1 d’abril

Data : 20/03/2015

El Consell de Govern, a proposta de la Vicepresidència i Conselleria de Presidència, ha aprovat el Projecte de decret sobre l’Acord de la Comissió Mixta de Transferències Govern-Consells Insulars pel qual es traspassen al Consell Insular de Menorca les funcions i els serveis que actualment exerceix l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria de promoció turística corresponents al Llatzeret de Maó.
 
En conseqüència, queden traspassats al Consell Insular de Menorca les funcions i els serveis, com també els mitjans materials i personals i els crèdits pressupostaris corresponents, i es fixa el dia 1 d’abril de 2015 com a data d’efectivitat del traspàs del Llatzeret de Maó.
 
El traspàs del conjunt arquitectònic del Llatzeret de Maó, declarat bé d’interès cultural l’any 1993, inclou un immoble de 9.909m2 sobre una parcel·la de 65.832 m2 i una altra parcel·la de 50.994 m2, a més de diverses embarcacions i maquinària de manteniment del recinte. Així mateix, l’acord de traspàs afectarà el personal laboral que actualment està adscrit al Llatzeret (12 llocs, 8 fixos i 4 fixos discontinus), que passarà a dependre del Consell Insular de Menorca.
 
El traspàs de l’immoble i del personal va lligat a una transferència financera de l’Estat de 454.936.63 euros anuals, que seran complementats amb el finançament inicial de la Comunitat Autònoma amb un import de 600.000 euros, tal com reflecteix la disposició addicional tercera de la Llei 3/2014, de 17 juny, del sistema de finançament definitiu dels consells insulars.
 
Cal recordar que els primers contactes i passos en la negociació entre l'Estat i la Comunitat Autònoma es van iniciar a mitjans de l'any 2013, fructificant el passat 28 de juliol de 2014, amb l’acord adoptat pel president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, per transferir la titularitat de l’immoble a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Aquest acord es va fer efectiu en el Ple de la Comissió Mixta de Transferències Estat-CAIB el dia 30 de juliol de 2014 i el Consell de Ministres aprovà el traspàs de la titularitat del Llatzeret a la CAIB per mitjà d’un reial decret en data 1 d’agost de 2014. A partir d’aquí, la Comissió Mixta de Transferències Govern-Consells Insulars va dur a terme diverses reunions fins que va aprovar la proposta de traspàs de funcions i serveis del Llatzeret de Maó al Consell de Menorca el passat 12 de març de 2015.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS