Notícies i actualitat

La Fundació per a la Preservació de Menorca juntament amb el suport de Per la Mar Viva anuncien un llançament de la iniciativa Beachclean Menorca, liderada per un grup de persones voluntàries, aquest dissabte 15 de setembre a les 8 a Cala Es Murtar

Data : 16/09/2018

El Consell Insular de Menorca col·labora amb l'aportació de material i la recollida final dels residus de la qual es farà càrrec el Servei Insular de Neteja de Platges

El dissabte 15 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de Neteja, World CleanUp Day, la Fundació per a la Preservació de Menorca, Per la Mar Viva i els Ambaixadors de Beachclean Menorca, s'uneixen per llançar la iniciativa de BEACHCLEAN MENORCA. Un projecte impulsat pels Ambaixadors de Beachclean Menorca Sarah Folley i Peter Martin per donar suport en els treballs de neteja de costes de Menorca que ja s'estan duent a terme per diferents entitats.

La gran neteja, a la qual s'han inscrit ja unes 170 persones, arrencarà a Cala Es Murtar a les 8 del matí, dissabte 15 de setembre i s'espera que sigui una bona trobada de gent, amics i familiars, joves i no tan joves amb un objectiu comú que es reuneixin per netejar junts aquesta zona del litoral maonès en el mateix dia en què 150 països i 17 milions de persones a tot el món netejaran el planeta (d'acord amb els números que la iniciativa World Clean Up Day estima).

Els departaments de Medi Ambient i Cooperació Local del Consell Insular de Menorca se sumen a la iniciativa col·laborant amb l'aportació de material i la recollida final dels residus de la qual es farà càrrec el Servei Insular de Neteja de Platges.

Els oceans cobreixen el 72% de la superfície de la Terra i són el suport de la vida al nostre planeta en totes les seves formes pel que, conscients de la necessitat de protegir-lo, la iniciativa Beachclean Menorca, que pretén ser alguna cosa més que una única neteja de costes i per això portés a terme neteges a Menorca al llarg de l'any. Menorca és considerada una de les últimes zones verges de la Mediterrània i compta amb una gran quantitat de vida marina que es veu amenaçada per la quantitat de plàstics que arriben a les nostres costes i platges per això la jornada estarà enfocada a compartir els coneixements de les entitats implicades perquè totes les persones assistents prenguin consciència sobre l'impacte dels plàstics en mars, costes i platges. A més s'aprofitarà la jornada per ampliar el coneixement de les persones assistents sobre pràctiques de separació i reciclatge usant com a exemple els materials que siguin recollits. Amb aquesta finalitat, la iniciativa compta amb el suport del Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca al qual se suma a més el suport del Departament de Cooperació Local i Promoció Turística del Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament de Maó que proveiran suport logístic.

L'acció de llançament de dissabte a Es Murtar es realitzarà simultàniament amb accions de neteja de les platges de Binibeca i Cavalleria i l'objectiu és que Beachclean Menorca es sostingui en el temps involucrant a les persones assistents en properes neteges organitzades a les platges on resideixin. La jornada pretendre unir l'entusiasme, energia i dedicació de les persones voluntàries en una jornada multicultural on persones de totes les edats són benvingudes.

Cal recordar que els departaments de Medi Ambient i Cooperació Local del Consell Insular de Menorca van llançar el mes passat el vídeo-campanya "La Missió" amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre l'impacte que tenen els residus al litoral menorquí. En tan sols un mes ha tingut un impacte de 23.000 reproduccions a les xarxes socials.


Maó, 13 de setembre de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS