Notícies i actualitat

Menorca es converteix en el primer parc temàtic contra el dolor i per la qualitat de vida

Data : 20/03/2015

El proper mes de maig Menorca es convertirà en el Sine Dolore World Park, el primer parc temàtic del món dedicat al tractament del dolor. Organitzat per l'associació Sine Dolore, aquest parc temàtic coincidirà amb el desè aniversari del Multidisciplinary Mediterranean Pain Fòrum.

Aquest matí s'ha presentat aquesta iniciativa a la seu del Consell Insular de Menorca amb la presència de les conselleres de Turisme i Benestar Social, M.Salomé Cabrera i Aurora Herráiz, el director del SDWP, Jordi Moya, i representants de tots els ajuntaments de Menorca. El parc consisteix en l'organització d'activitats a tota l'illa al voltant del dolor i la qualitat de vida: se celebraran xerrades a cada municipi, iniciatives turístiques i culturals, (com l'obertura del Museu Diocesà, l'Estació Naval de Maó, etc) i propostes d'una altra índole, com les promogudes pels restauradors de l'illa amb una oferta de menús de dieta mediterrània. A més, s'organitzarà un campionat de golf i pàdel, així com exhibicions eqüestres. En definitiva, un extens programa per recordar que el dolor afecta un 20% de la població mundial segons l'OMS.

Es calcula que entre 600 i 700 persones (entre professionals i acompanyants) assistiran a l'esdeveniment organitzat a Menorca, el que constitueix, en paraules de la consellera de Turisme, "un acte que serveix per obrir la temporada turística, l'allarga, genera demanda i col·loca la illa al mapa per motius científics i turístics ". La titular de Benestar Social, per la seva banda, ha indicat que "Menorca té recorregut en aquest camp, tant científicament com turísticament".

Per la seva banda, el promotor del parc, el Dr. Jordi Moya, ha manifestat que "Menorca s'ha de convertir en el primer territori mundial contra el dolor, i això ha de revertir a l'illa que li dóna suport tant institucional com socialment. L'organització del parc de situar a Menorca com a referent en l'àmbit científic i turístic ". Moya s'ha mostrat satisfet per la resposta que ha trobat a favor de la iniciativa.


El Fòrum contra el dolor

Coincidint amb el Sine Dolore World Park se celebra a Menorca el Congrés mèdic contra el dolor, una trobada científica i professional que aquest any arriba a la seva desena edició: una trobada de prestigi en l'àmbit acadèmic que atrau professionals de tot el món. Aquest any, a més, el congrés comptarà amb una padrina d'excepció: la periodista Irene Villa.
Aquest any el Multidisciplinary Mediterranean Pain Fòrum comptarà amb la participació d'alguns dels principals especialistes mundials en el tractament del dolor, entre els quals es troben:

-El Doctor Srinivasa Raja, Cap de la Unitat del Dolor de l'Johns Hopkins Hospital de la prestigiosa Universitat Johns Hopkins University School of Medicine (Baltimore)
-El Doctor Gary Brenner, cap de docència de la unitat del dolor del prestigiós Massachusetts General Hospital, de la reconeguda Universitat de Harvard (Boston).
-El Neuròleg Detlef Schikora, cap del grup de recerca biofísica de la Facultat de Ciències de la Universität Paderborn (Germany).
-El Doctor Eli Soto, que ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria com a especialista en la Unitat del Dolor de l'Beth Israel Medical Center (New York) i com a professor associat al Albert Einstein College of Medicine.
-El Neuròleg Ricardo A. Cruciani, que ha estat vicepresident de la Unitat del Dolor i Cures Pal·liatives del Beth Israel Medical Center (Nova York).
-El Doctor Javier Ruiz, que ha desenvolupat la seva tasca en institucions com el Jackson Memorial Hospital de la Universitat de Miami, la Universitat de Califòrnia i el Mount Sinai Medical Center de Florida.

Durant el congrés s’atorgarà el premi Pare Vicente Macián al millor treball de recerca que es present en aquestes jornades. La trobada s'inaugurarà el 7 maig 2014 a la seu del Consell de Menorca i la clausurarà el dia 9 al Teatre Principal de Maó, amb un concert d'òpera i gospel.

Maó, 19 de març de 2.015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS