Notícies i actualitat

El Govern aporta 15.000 euros i assessorament per col·laborar amb el Consell en la continuació de l'aplicació del Pla + TIC Menorca

Data : 19/03/2015

El conseller d'Economia i Competitivitat, Joaquín García, i el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, han signat avui un conveni de col·laboració per a l'execució del programa de formació i assessorament en l'ús de les noves tecnologies i la gestió empresarial conegut, com Pla + TIC Menorca, per a l'any 2015. La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, també hi ha estat present.

És un programa de formació i assessorament en matèria de noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i de gestió empresarial, dirigit prioritàriament a petites empreses, microempreses, persones autònomes i persones emprenedores, com a eina de desenvolupament i modernització del teixit empresarial de Menorca.

«Amb aquest acord de col·laboració, tant des del Govern com des del Consell demostram el nostre compromís a impulsar l'accés de la societat a les noves tecnologies com a eina fonamental, ja no només de desenvolupament econòmic, sinó també fins i tot social», explica el president Tadeo.

«El futur passa per aquí, i des de les administracions públiques donam facilitats als sectors productius», afegeix el president Tadeo, que recorda que, en la mateixa línia, també s'està treballant en el projecte de fibra òptica a Menorca.

Per la seva part, la consellera Pilar Pons explica que amb el Pla + TIC Menorca es millora la capacitat empresarial, es desenvolupa la gestió i l'ús de l'Administració electrònica, es potencia l'accessibilitat de les petites empreses a les noves tecnologies, es fomenta la innovació en el teixit empresarial de Menorca i es modernitza la gestió, com a via per millorar la seva productivitat i competitivitat, mitjançant la realització d'accions de formació, sensibilització i divulgació.

La Conselleria de Serveis Generals, Treball i Innovació va iniciar aquest projecte el gener de 2014, parcialment finançat amb el suport obtingut a través de la convocatòria d'ajudes de l'Associació Leader Illa de Menorca per a l'any 2012. Per a aquest any 2015, la Conselleria d'Economia i Competitivitat hi contribuirà amb la quantitat de 15.000 euros, a més de la col·laboració i l'assessorament de la Direcció General d'Innovació i Desenvolupament Tecnològic en el desenvolupament de les accions que són objecte del conveni.

Des que es va iniciar aquest projecte a Menorca, la seva participació ha superat les 1.000 persones i l'interès mostrat pels empresaris i emprenedors menorquins assistents a les accions formatives, juntament amb l'evident efectivitat aconseguida amb les activitats realitzades per al propòsit de fomentar la innovació i millorar la competitivitat de les empreses, fan que sigui altament recomanable continuar oferint aquest tipus de formació a Menorca.

A més, les principals organitzacions empresarials de l'illa de Menorca (PIME, CAEB i Joves Empresaris) es troben activament implicades en el projecte, mitjançant el suport a l'organització de les activitats, la posada a disposició d'espais i equipaments formatius i la col·laboració en la difusió de les accions.

Algunes d'aquestes sessions formatives tingudes durant l'any passat es van organitzar conjuntament amb la Fundació Bit, en el marc del projecte Dr.TIC, com a unitat d'assessorament específic per a pimes i emprenedors en termes relacionats amb la innovació i els seus processos de gestió en els usos de les TIC en els seus negocis. Així, el Dr.TIC a Menorca va dur a terme, durant el 2014, 171 hores de formació i beneficià 1.211 alumnes.

Fundació Impulsa Balears

El president Tadeo i la consellera Pilar Pons també han assistit avui a l'auditori del ParcBit a la presentació de la Fundació Impulsa Balears a càrrec del president del Govern balear, José Ramón Bauzá, que n'és el president, i de la presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas, que n'és la vicepresidenta.

La Fundació Impulsa Balears es va constituir el mes d'octubre com una iniciativa estratègica publicoprivada per promoure un procés de transformació que augmenti la competitivitat global de les Illes i garanteixi més prosperitat.

La Fundació està oberta a tot el teixit empresarial, a les associacions, a les administracions locals, als diferents grups parlamentaris i al coneixement de la Universitat de les Illes Balears, així com a centres tecnològics, entre altres. A més, establirà objectius a mitjà i llarg termini, a fi de canalitzar esforços i recursos, per tal de fomentar i impulsar la competitivitat de les Balears.

Impulsa Balears és una iniciativa pionera en l'àmbit estatal que s'alinea amb l'Estratègia de Seguretat Nacional aprovada pel Govern d'Espanya i amb l'Estratègia de Recerca i Innovació per a l'Especialització Intel·ligent (RIS3) adoptada per la Comissió Europea l'octubre de 2011 per al període 2014-2020. Inclou tant el desenvolupament d'un sistema d'intel·ligència econòmica, com els mecanismes de transferència i les xarxes necessàries per a l'articulació d'una agenda integrada de transformació econòmica territorial.

Respecte a aquest acte el president Tadeo ha manifestat que es tracta d'una «idea magnífica, perquè el creixement de les Balears passa per la productivitat i la competitivitat de les seves empreses».

Maó, 19 de març de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS