Notícies i actualitat

La Comissió de Presidents Locals de Menorca s’ha reunit avui a Alaior

Data : 13/09/2018

Avui ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Alaior la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca del mes de setembre. Durant la sessió d’avui s’han convidat a representants d’Ashome i PIME per tractar el tema de l’estat de les urbanitzacions de Menorca. Aquesta convidada respon a la voluntat compartida de millorar la qualitat de Menorca com a destí turístic i, al mateix temps, poder compartir reflexions i establir objectius comuns.

Una de les principals línies de millora que han apuntat les dues entitats ha estat la neteja de platges. En aquest punt, s’ha volgut matisar per part de les corporacions locals que una platja es considera que està bruta quan hi ha plàstics o deixalles. El fet que hi hagi còdols i posidònia no es considera que la platja estigui bruta ja que respon als cicles naturals de la biodiversitat.

Una altra de les millores exposades ha estat la recollida de basura selectiva. Tots els ajuntaments, així com també el Consell Insular, han estat d’acord que un cop finalitzi el contracte actual, s’hauran d’incloure millores per poder pal·liar els problemes actuals. També s’ha recordat que des del Consorci de Residus de Menorca ja estan estudiant diferents possibilitats per implementar un cop es finalitzin els contractes actuals amb les diferents administracions.

Altres aspectes que s’han tractat és la destinació del fons recaptat amb l’impost sostenible, on s’ha proposat que es destinin a projectes que estiguin lligats directament amb les urbanitzacions on hi ha les plantes hoteleres, les deficiències en lluminària, voreres i pàrquing, i el tancament de solars.


Maó, 13 de setembre del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS