Notícies i actualitat

La Biblioteca de Maó ara presta obres d’art

Data : 12/09/2018

La Biblioteca de Maó engega a partir de setembre una nova modalitat de préstec, la d’obres d’art original d’artistes de Menorca. La idea és ben senzilla: de la mateixa manera que els usuaris es poden emportar a casa un llibre, una revista, un disc de música o una pel·lícula en dvd, ara també se’n pot endur una obra d’art en préstec.

Per fer-ho possible s’ha elaborat una normativa per a aquesta nova modalitat per regular-ne el préstec. L’objectiu final és que la gent amb carnet de la biblioteca majors d’edat puguin gaudir de l’art a ca seva de la mateixa manera que poden gaudir d’una lectura o d’una pel·lícula.

Els artistes que participen en aquesta iniciativa l’han acollit molt bé i tots han expressat qu la troben innovadora i atractiva. La Biblioteca ha signat un contracte amb els artistes o amb les galeries que els representen complint amb el conveni signat entre l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears i el Consell Insular que estipula que els artistes rebran mínim el 15% del cost de l’activitat a què van destinades les obres.

La llista inicial és de 18 artistes i la selecció s’ha regit per criteris de diversitat: de totes les tendències i estètiques, amb tècniques diverses, de joves i consagrats. En total són prop de 100 obres. Per a la millor gestió i facilitat s’han acotat les obres en format petit i en suport de paper. També s’han catalogat totes les obres i seran mostrades en un expositor perquè els usuaris les puguin veure i triar.

Al mateix temps, s’ha fet un blog on es poden visionar totes les imatges amb les seves característiques (obresartmenorca.wordpress.com). Una volta l’usuari ha escollit l’obra, la biblioteca hi posaria el marc que prèviament s’ha preparat i l’obra està llesta per ser penjada a la paret de casa i gaudir-ne per un període de 2 mesos.

Es tracta d’una experiència pilot que si es consolida s’ampliarà amb noves obres de nous artistes i també es podrà estendre a tota la Xarxa de biblioteques de Menorca.


Maó, 12 de setembre del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS