Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca engega un nou procés d’inserció per a l’ocupació de col·lectius vulnerables que beneficiarà 350 persones

Data : 17/03/2015

Mitjançant la convocatòria aprovada per Resolució de data 12/12/14 de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats i presidenta del SOIB, en el marc del Programa Operatiu de les Illes Balears per al període 2014-2020, i amb el cofinançament en un 50 % del Fons Social Europeu, s’ha emès informe favorable a la concessió d’una subvenció al Consell Insular per posar en pràctica un nou procés d’inserció per a l’ocupació de col·lectius vulnerables.

La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, expressa la seva “satisfacció per la concessió d’aquesta subvenció, que permetrà que el Consell Insular de Menorca segueixi apostant, com no pot ser d’una altra manera, per polítiques actives de foment laboral que facilitin als col·lectius més sensibles la recerca de nous llocs de feina”.

Aquest procés d'inserció va dirigit al col·lectiu de persones desocupades en risc d’exclusió social i pretén ajudar les persones que presenten majors dificultats d’inserció laboral a situar-se en igualtat de condicions per accedir al mercat de treball.

La subvenció és de 183.759,89 euros i un total de 350 persones que pertanyen a col·lectius vulnerables es beneficiaran d’aquest servei, que finalitza el 31 de desembre de 2015.

El servei compta amb quatre tècnics d'orientació, un tècnic d'autoocupació i una auxiliar administrativa.

D’entre les funcions assignades als tècnics d’orientació, cal destacar les següents:

- Dissenyar itineraris d'orientació i inserció personalitzats.
- Oferir estratègies encaminades a afavorir la integració laboral de les persones desocupades proporcionant una atenció integral i oberta a persones demandants d'ocupació.
- Assessorar per a l'elaboració del projecte professional.
- Potenciar el desenvolupament personal i professional dels demandants d'ocupació.
- Programar tallers per a l'adquisició de les competències personals necessàries per a la inserció laboral autònoma o per mantenir i millorar en la feina.
- Preparar per a la inserció en el mercat laboral amb informació sobre tècniques de recerca de feina, elaboració de currículums i informació d'ofertes laborals.
Aquest servei ja s'ha començat a oferir al centre polivalent de Sa Platja Gran de Ciutadella, a l’Ajuntament des Mercadal, a l'Ajuntament d'Alaior i a la seu del Consell a Maó.

La consellera Pilar Pons comenta que “els orientadors laborals doten els usuaris de diverses estratègies i pautes que els permeten manifestar conductes més autònomes i aconseguir les habilitats necessàries per poder treballar en condicions òptimes i cercar per ells mateixos la seva feina”. Per altra banda, “procurar emprendre des de l’autoocupació també és una bona opció a considerar per trobar feina” afegeix la titular d'aquest departament.

D’entre les funcions que corresponen al tècnic d'autoocupació per a nous emprenedors de col·lectius vulnerables cal destacar:

- L’acompanyament personalitzat per a la maduració de la idea emprenedora. - La informació sobre normativa, requisits i tràmits exigits per crear l’empresa. - L’assessorament tècnic per a l’elaboració del pla d’empresa. - Informació empresarial de suport: aspectes fiscals, laborals, formes jurídiques, etc.
- El suport a la recerca de finançament: préstecs, avals financers, microcrèdits. - La informació sobre ajuts i concursos.
- Establir convenis de col·laboració per dur a terme accions d’intermediació amb empreses.


Maó, 17 de març de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS