Notícies i actualitat

Menorca Talaiòtica, candidatura escollida per Espanya per presentar a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO el 2016

Data : 13/03/2015

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, ha afirmat que la decisió presa avui per unanimitat del Consell de Patrimoni Històric de designar la candidatura de la Menorca Talaiòtica per representar Espanya davant la UNESCO l’any que ve per optar al títol de patrimoni mundial és una “passa molt important en la promoció de la cultura menorquina i de l'illa en general”.

Aquesta decisió no ha rebut cap objecció i ha estat acordada durant la reunió que ha tingut lloc avui a la sala de plens del Consell Insular en el si de l'òrgan de coordinació entre l'Estat i les comunitats autònomes en matèria de patrimoni cultural, ens que s'ha concentrat a Menorca per analitzar, entre altres qüestions, les possibilitats de la candidatura de la Menorca Talaiòtica per representar Espanya davant la UNESCO. El director general de Belles Arts i Béns Culturals i d'Arxius i Biblioteques, Miguel Ángel Recio, ha presidit aquesta trobada.

“Vull donar l'enhorabona a totes les persones de la corporació que han fet feina de valent per aconseguir aquest pronunciament. També vull fer extensiu el meu agraïment a l'anterior equip de govern per haver iniciat aquest projecte i especialment a l'actual consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, per tot l'esforç i dedicació que hi ha posat des del primer dia”, assegura el president Tadeo.

Santiago Tadeo entén que el pronunciament unànime i sense cap objecció per part de la resta de comunitats autònomes “és una mostra evident de les possibilitats que té la candidatura de Menorca d'obtenir el títol de patrimoni de la humanitat”.

De fet, el president Tadeo fa un paral·lelisme entre l'arrelament social que fa ja vint-i-un anys va aconseguir que Menorca fos declarada reserva de biosfera i el que existeix ara respecte a la candidatura davant la UNESCO per optar al nomenament de patrimoni mundial.

Per la seva part, la consellera Baíllo ha declarat avui durant la reunió del Consell de Patrimoni Històric que “la cultura talaiòtica reuneix uns valors que la fan mereixedora de la consideració de valor universal excepcional, tant per la singularitat, originalitat i exclusivitat dels seus béns -mobles i immobles- com pel seu estat de conservació, el coneixement científic que se'n té, la tècnica ciclòpia emprada en l’edificació dels seus monuments i el marc cronològic en què es desenvolupa”.

Cal recordar que a Menorca es dóna una concentració de béns arqueològics de dos per quilòmetre quadrat, integrats en el paisatge insular. De fet, la consellera Baíllo explica que “aquesta no només és una candidatura del Consell, sinó de tota la societat menorquina”.

Maó, 13 de març de 2015 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS