Notícies i actualitat

“Una illa, una mar”: nou cicle de xerrades dedicades al medi marí i a la Reserva de Biosfera

Data : 05/09/2018

El Consell Insular de Menorca juntament amb l’Estació científica d’investigació Jaume Ferrer i la Fundació per la Preservació de Menorca ha impulsat un nou cicle de xerrades dedicades al medi marí i a la Reserva de Biosfera sota el nom de “Una Illa, una Mar”.

L’objectiu d’aquest programa és endinsar-nos en grans temes plantejats entorn de la conservació i l’explotació de la mar, partint de la difícil situació ecològica en què es troben avui dia els mars i oceans. Per això, en aquestes taules rodones es comptarà amb la visió i el coneixement de grans investigadors i especialistes en medi marí d’àmbit balear i també nacional.

Es tracta d’un cicle de sis xerrades repartides durant els mesos de setembre, octubre i novembre. Es debatran qüestions determinants per al futur de la nostra illa i la nostra mar com són: la posidònia, les reserves marines, els residus a la nostra mar, la pesca sostenible, la conservació de la biodiversitat i les iniciatives que es duen a terme a Menorca entorn aquestes qüestions. A més a més, amb aquestes xerrades es posaran sobre la taula temes de màxima actualitat pel que fa a Menorca i el seu medi marí, com són l’ampliació de la reserva de biosfera o la creació de la reserva marina de l’illa de l’Aire.

El conseller de Medi Ambient, Javier Ares, ha explicat, durant la presentació d’aquest cicle, el paper essencial de la societat que ha de posar atenció en millorar aquesta situació. També, ha remarcat que és l’administració pública qui ha de promoure i liderar les actuacions i la conscienciació d’aquesta situació d’àmbit mundial. I per això, segons el conseller, Menorca, ha de contribuir com a seu del desenvolupament sostenible de la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Zones costaneres, convertint la nostra illa en un model d’equilibri entre el desenvolupament econòmic i la conservació dels sistemes marins.

Durant la presentació, la coordinadora de l’Estació d’Investigació, Maria Elena Cefali, ha volgut destacar la importància dels coneixements científics i la investigació per una gestió sostenible dels recursos marins. Tant ella com la directora de la Fundació per la Preservació de Menorca, Rebecca Morris, han valorat positivament la col·laboració entre entitats polítiques i científiques per tractar temàtiques mediambientals d’aquest tipus.

La inauguració de «una illa, una mar» tindrà lloc el proper dimecres 12 de setembre amb la primera xerrada titulada «La posidònia, el pulmó del mediterrani». Aquesta xerrada tindrà lloc al Castell de Sant Antoni, a Fornells i hi assistiran el conseller de Medi Ambient del Govern Balear, Vicenç Vidal, la consellera de Medi Ambient i impulsora del projecte «Save Posidonia» a Formentera, Daisee Aguilera, entre d’altres. El cicle es tancarà el 12 de desembre amb una xerrada de cloenda on hi estan convidades associacions i entitats que treballen per a la preservació de la mar des de diferents àmbits o sectors com: Per la Mar Viva, OCEANA, Leader Pesca, OBSAM, Menorca Preservation Fund i l’Estació d’investigació Jaume Ferrer.

És un cicle que està obert al públic general i es podran reservar les places de manera voluntària a través del formulari d’inscripció que es trobarà al web de la Reserva de la Biosfera. El programa es distribuirà en diversos punts de l’illa i també es trobarà en format electrònic al web i en els tres idiomes: català, castellà i anglès.


Maó, 5 de setembre de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS