Notícies i actualitat

El programa educatiu Salut Jove i Cultura arriba a la 19a edició amb un rècord d’oferta d’activitats

Data : 05/09/2018

Ja fa 19 anys que el Consell Insular de Menorca ofereix a tots els centres educatius de l’illa, de totes les etapes educatives, un programa de tallers i activitats que amplien, diversifiquen i reforcen l’activitat docent amb propostes innovadores.

Miquel Àngel Maria, conseller de Cultura i Educació del Consell i responsable del programa, ha presentat avui les principals novetats d’aquesta 19a edició, acompanyat d’alguns dels responsables de nous tallers que s’ofereixen a partir d’enguany.

El conseller ha recordat quins són els objectius d’aquest programa:

• Donar a conèixer i apropar els serveis públics, especialment els que depenen del Consell Insular de Menorca, als infants i joves de Menorca. Què fan, per a què serveixen. Participació dels professionals que realitzen aquests serveis.

• Establir un pont entre l’escola i el teixit associatiu de Menorca, fent que els al·lots i al·lotes de totes les edats coneguin les activitats que duen a terme les entitats socials i culturals més rellevants de la nostra societat.

• Promoure hàbits de vida saludables entre la població escolar i dur a terme activitats de prevenció de pràctiques de risc per a la salut.

• Oferir un programa d’activitats culturals diverses que complementin l’activitat educativa ordinària.

El curs passat, Salut Jove i Cultura va oferir un total de 113 tallers, que van rebre un total de 1.528 sol·licituds, un 2% més que l’any anterior. La valoració per part del professorat i dels responsables dels tallers va ser, com en els anys precedents, molt positiva.

Per aquest nou curs, 2018-2019, l’oferta de tallers s’incrementa fins als 140, amb 27 activitats més respecte al curs anterior. Per al conseller, l’objectiu no és créixer per créixer, sinó que aquest increment respon al dinamisme de tots els agents que intervenen en el programa: tant els centres educatius com els serveis públics i les entitats socials i culturals fan arribar al Consell noves propostes, que s’inclouen en el programa en el cas que tractin temes inèdits o no prou tinguts en compte.

L’evolució de l’oferta de tallers i l’increment constant de la demanda per part dels centres educatius demostra tant l’acceptació del programa com l’esforç del Consell Insular, que any rere any ha de destinar més pressupost i més temps a la gestió d’aquesta iniciativa.

Principals novetats 2018-2019

Enguany hi ha 36 tallers nous, mentre que 9 tallers que s’oferien l’any passat desapareixen, o canvien de nom o de contingut.

El bloc temàtic que incorpora més novetats és el d’Art i Cultura, amb 18 tallers nous; seguit del bloc Persona i Societat, amb 13 tallers nous, i Medi Ambient i Economia, amb 5 talleres nous.

El més destacable d’aquests nous tallers és:

• Una aposta per incorporar al programa qüestions relacionades amb el creixement i desenvolupament personal, les situacions vitals crítiques i l’atenció a la diversitat. En aquest sentit, destaquen un taller sobre l’ús responsable del mòbil, un grup de dol per adolescents que han patit una pèrdua propera, i nous tallers sobre educació de gènere, com els que oferirà l’Associació Chrysallis de familiars de menors transexuals.

• Es diversifiquen les activitats relacionades amb l’arqueologia de Menorca i amb la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial, amb la possibilitat de fer visites a nous jaciments que no estaven inclosos en l’oferta anterior.

• Un increment de les activitats relacionades amb l’expressió musical, i amb el patrimoni cultural material i immaterial de Menorca.


Maó, 5 de setembre del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS