Notícies i actualitat

Nous cursos de formació per a persones desocupades

Data : 04/09/2018

El Consell Insular de Menorca preveu iniciar quatre accions formatives dirigides prioritàriament a persones desocupades. L’objectiu d’aquesta iniciativa és impulsar l’aprenentatge permanent entre la població activa que estigui en situació d’atur i, al mateix temps, contribuir a la millora de la competitivitat de les empreses.

Els cursos, finançats pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i que es preveu que donin inici entre octubre i novembre, inclouen els següents certificats de professionalitat:

- Servei per al control de plagues. Aquest certificat de professionalitat de 370 hores aporta aquelles competències professionals necessàries per preparar, transportar i aplicar els mitjans i productes a tenir en compte per al control de plagues, així com adoptar les mesures de prevenció de riscos laborals en el lloc de treball.

S’impartirà a la seu del Consell Insular de Menorca (Maó), de dilluns a divendres, de 8 a 14h, des del 20/10/2018 fins al 11/01/2019.

- Atenció sociosanitària en el domicili. Aquest certificat de professionalitat de 600 hores aporta aquelles competències referents al desenvolupament d’intervencions d’atenció física i psicosocial domiciliària dirigides a persones amb necessitats d’atenció sociosanitària, així com al desenvolupament de les activitats relacionades amb la gestió i funcionament de la unitat de convivència.

S’impartirà a Sa Vinyeta (Ciutadella), de dilluns a divendres, de 8 a 14h, des del 05/11/2018 fins al 14/03/2019.

- Guia d’itineraris eqüestres en el medi natural. Aquest certificat de professionalitat de 580 hores aporta aquelles competències professionals necessàries per a determinar i organitzar els itineraris a cavall pels diferents terrenys, domini de les tècniques bàsiques de la doma eqüestre, formació sobre l’alimentació i realització del maneig general i els primers auxilis del bestiar equí, competències sobre la guia i dinamització de persones en diferents itineraris a cavall, així com tècniques d’intervenció en cas d’accident o situació d’emergència.

S’impartirà a Sa Roqueta (Ciutadella), de dilluns a divendres, de 8 a 14h, des del 05/11/2018 fins al 18/03/2019.

El requisit d’accés dels tres certificats esmentats consisteix en estar en possessió d’un dels següents títols:

• Tenir el títol de graduat en ESO
• Estar en possessió d’un CP de nivell 2.
• Estar en possessió d’un CP de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional.
• Estar en possessió del títol de Tècnic auxiliar (Formació professional de primer grau, FPI).
• Complir amb els requisits acadèmics d’accés als cicles formatius de grau mitjà
• Tenir superada la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys i/o 45 anys.
• Tenir el diploma d'acreditació de les competències clau de nivell 2.

Els alumnes aspirants hauran de realitzar una entrevista personal i, en el cas del certificat de professionalitat de guia d’itineraris eqüestres en el medi natural, a més a més de l’entrevista personal, s’haurà de realitzar una prova pràctica.

- Docència de la formació professional per a l’ocupació. Aquest certificat de professionalitat de 380 hores aporta aquelles competències professionals referents a la programació d’accions formatives per a l’ocupació enfocades a les característiques i condicions de la formació, al perfil dels destinataris i a la realitat laboral. Permet eines de selecció, elaboració, adaptació i utilització de materials, així com mitjans i recursos didàctics per al desenvolupament dels continguts formatius. També aporta competències sobre la impartició i tutorització d’accions formatives per a l’ocupació utilitzant tècniques, estratègies i recursos didàctics. Permet avaluar el procés d’ensenyament i aprenentatge en les accions formatives per a l’ocupació, així com facilitar informació, orientació laboral i promoure la qualitat de la formació professional per a l’ocupació.

S’impartirà a la seu del Consell Insular de Menorca (Maó), de dilluns a divendres, de 15h a 20h, des del 05/11/2018 fins al 22/02/2019.

Com a requisit d'accés, els alumnes han d’estar en possessió d’un dels següents títols:

• Títol de Batxiller
• Certificat de Professionalitat de nivell 3
• Certificat de Professionalitat de nivell 2 de la mateixa família i àrea professional
• Haver superat un mòdul formatiu que pertany al Certificat de Professionalitat que es vol accedir
• Haver superat el Curs d'Orientació Universitària (COU)
• Complir algun dels requisits acadèmics d'accés als cicles formatius de grau superior
• Tenir superada la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys o 45 anys
• Tenir les competències clau per cursar amb aprofitament la formació del CP
A més a més, els alumnes aspirants hauràn de realitzar una entrevista personal.

Per a més informació, contactau a través del número de telèfon 971 35 62 46, l’adreça de correu electrònic formacio@cime.es o bé al web: http://www.cime.es/Publicacions/llistat.aspx?tipo=07D


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS