Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca destina 60.000€ a una nova convocatòria d’ajudes a la creació en arts visuals i audiovisuals

Data : 04/09/2018

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca ha tret una nova convocatòria d’ajudes a la creació artística, en aquest cas amb la intenció específica d’impulsar les polítiques de foment i difusió de la creativitat i la producció artística, per a la realització de projectes d’arts visuals i projectes audiovisuals d’interès per a Menorca.

Les bases d’aquesta convocatòria, dotada amb un total de 60.000€, van ser publicada pel BOIB el passat 18 d’agost. Les bases i la informació més detallada es poden consultar també al web del Departament de Cultura del Consell.

Tot i que les bases indiquen que la convocatòria resta oberta per un termini de 30 dies, de manera que la data límit per a la presentació de projectes seria el 18 de setembre, el conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha anunciat avui que el termini s’allarga per 30 dies més, per facilitar la màxima participació i donar prou temps per a l’elaboració dels projectes, tant en el vessant artístic com per la part administrativa. Segons el conseller, tractant-se d’una convocatòria totalment nova és convenient donar més temps perquè els potencials beneficiaris puguin familiaritzar-se amb les condicions i tenguin prou temps per elaborar les seves propostes.

La convocatòria s’estructura en quatre línies de suport a les arts visuals, i una cinquena línia per al foment dels projectes audiovisuals.

La primera línia és per a projectes d’investigació artística. D’entre les sol·licituds que es rebin, es destinaran 4 ajuts per un import màxim de 2.500€ cada un. L’objecte d’aquesta línia és la realització de projectes d’experimentació, desenvolupament i creació en l’àmbit de la recerca artística, tot fomentant les relacions interdisciplinàries, la transferència de coneixement i la documentació i difusió de la recerca artística.

La segona línia, que es distribuirà en 5 ajuts de 2.000€ màxim cada un, donarà suport a la formació en arts visuals d’artistes de Menorca, ja sigui per impartir un curs de formació gratuït de duració limitada a qualsevol equipament educatiu o docent de l’illa, o a la realització de cursos de formació, seminaris, tallers, congressos, fòrums, etc. També es podran presentar a aquesta línia iniciatives d’ampliació d’estudis culturals, reglats o no, que se celebrin fora de Menorca.

La tercera línia dona suport a la realització de projectes que necessiten recursos de producció per dur-se a terme. A través d’aquesta línia es contribueix a donar resposta a les necessitats de producció artística actuals, i de producció dels artistes, mentre segueix de prop les línies discursives de l’art actual. Per aquesta línia es concediran 2 ajuts d’un màxim de 5.000€ cada un.

La quarta línia és per a la producció d’exposicions. Es concediran 2 ajuts per un import màxim de 5.000€ cada un, per a la presentació de projectes que s’executin a Menorca i es plantegin des de qualsevol camp de l’entorn de les pràctiques artístiques contemporànies, incloses tant les exposicions físiques com les propostes en forma d’acció, sense necessitat d’espai expositiu (performance, moviment, so, polipoesia o qualsevol altre llenguatge no material).

Finalment, la línia 5 permetrà subvencionar la preproducció i postprducció de documentals i audiovisuals de ficció (curtmetratges, llargmetratges i sèries) que tenguin un pressupost global superior a 20.000€, i que tenguin l’aval, com a mínim, d’una televisió pública o una institució pública de l’àmbit audiovisual. Els 20.000€ amb què està dotada aquesta línia es distribuiran entre totes les sol·licituds que reuneixin els requisits, amb un màxim de 10.000€ per cada ajuda. Aquestes ajudes són compatibles amb les ajudes a la producció que dona el Govern de les Illes Balears a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, per la qual cosa la línia del Consell Insular es destina a preproducció i postproducció.

A les línies 1, d’investigació en arts visuals, i 5, de projectes audiovisuals, s’hi poden presentar persones físiques o entitats residents o amb seu social a Menorca, i també persones físiques o entitats no residents a Menorca sempre que el projecte presentat sigui d’especial interès per a l’illa de Menorca. En canvi, les línies 2 (formació), 3 (producció d’obra) i 4 (exposicions) es restringeixen a persones físiques o entitats residents o amb seu social a Menorca.

Miquel Àngel Maria destaca que aquesta convocatòria garanteix el compliment del conveni de bones pràctiques signat el passat mes d’abril entre el Consell Insular de Menorca i l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears, i que ha de contribuir a dignificar i posar en valor el treball dels artistes, que han de ser considerats i tractats com a professionals.

En compliment d’aquest codi, les comissions avaluadores que valoraran i atorgaran les ajudes d’aquesta convocatòria comptaran amb la participació d’experts independents i de membres de la Comissió Assessora d’Arts Visuals del Consell Insular de Menorca.

Les bases d’aquesta convocatòria es poden consultar al BOIB de dia 18 d’agost de 2018, i a la pàgina web del Consell Insular de Menorca (Departament de Cultura i Educació, secció gestions i tràmits).


Maó, 4 de setembre de 2018.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS