Notícies i actualitat

Lliurament del premi del concurs Internacional de Joieria Menorca Talaiòtica 2018

Data : 03/09/2018

El Departament de Cultura Consell Insular de Menorca ha recuperat enguany el Concurs Internacional de Joieria Menorca Talaiòtica, que va tenir una primera edició l’any 2014. L’objectiu d’aquest concurs és estimular i fomentar la creativitat entre estudiants, professionals i persones relacionades amb la joieria, i convertir-se en una activitat de suport i difusió a la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.

Les bases de la convocatòria d’aquesta segona edició van ser publicades el passat mes de març, i es van rebre un total de vint-i-dues obres procedents de Menorca, de la resta de l’estat espanyol, i algunes de l’estranger.

El jurat d’aquesta edició ha estat format per tres representants del Department de Cultura del Consell, i per Toni Arcas, director de l’Escola d’Art de Menorca; Pablo Pinedo, cap del departament de joieria de l’Esola d’Art; Santi Capó, joier professional; Marta Ferrer, dissenyadora de calçat; i Verónica Mullor, consultora de comunicació.

Tots els membres del jurat han coincidit a valorar l’elevada qualitat de les propostes rebudes i la gran diversitat de materials, estils i solucions tècniques aportades.

El Conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha valorat com a molt positiva la recuperació d’aquest concurs i ha anunciat la seva continuïtat, ja que l’elevat nombre de participants demostra l’interès de la proposta i fomenta la creació artística en un àmbit, el de la joieria i la bijuteria, que gaudeix d’una llarga tradició a Menorca. Al mateix temps, destaca la contribució d’aquest premi a la difusió exterior de la candidatura de la Menorca Talaiòtica.

Durant els mesos de juliol i agost, les 22 peces concursants s’han pogut veure al vestíbul del Consell Insular de Menorca, dins unes vitrines cedides per l’Escola d’Art de Menorca, i han despertat un gran interès i comentaris positius entre les persones que s’hi han apropat.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el proper dimecres, 5 de setembre, a les 18:00h al primer pis del Museu de Menorca, i comptarà amb la presència de les dues persones que han guanyat el primer i segon premis, dotats amb 2.000 i 1.000€, respectivament. L’accés a aquest acte és públic i gratuït.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS