Notícies i actualitat

Torna la Menorca Maxi el 2015

Data : 11/03/2015

Menorca acollirà el proper mes de maig la segona edició de la regata Menorca Maxi després de l'èxit de la primera convocatòria d'aquest esdeveniment esportiu que es va celebrar el 2014. La competició compte, fins ara, amb un total de 15 vaixells preinscrits, dels quals 10 són Maxis de la Wally Class. Tant l'elevada participació (s'ha superat de moment el nombre d'assistents de 2.014) com la tipologia dels vaixells garanteixen l'espectacle en aigües del Port de Maó entre els dies 26 i 31 de maig.

Aquesta tarda s'ha presentat la segona edició de la regata a la seu del Consell Insular de Menorca, promotor de la competició, al costat del Club Marítim de Maó, l'Ajuntament de Maó i l'empresari Alberto Palatchi, precursor de la Menorca Maxi.

El president del Consell, Santiago Tadeo, ha explicat que "el mes en què se celebra la regata ajuda a desestacionalitzar la temporada, i cal tenir en compte que hi ha vegades en què la promoció no es pot pagar amb recursos '. Palatchi, armador d'un Wally i un dels promotors de la regata, ha assenyalat que "l'objectiu de la Menorca Maxi era posicionar Menorca, i ara el port de Maó ja figura entre els altres tres ports de referència a la Mediterrània, al costat de Palma, Porto Ciervo i Saint Tropez'. La consellera de Turisme, M. Salomé Cabrera, ha declarat que "amb aquesta promoció turística de Menorca arribem a un públic al que difícilment podríem arribar, posicionant Menorca en un segment alt '.

Una de les novetats d'aquest any és la creació d'un village a la zona d'amarratges, per fomentar la relació entre tripulacions, armadors, societat insular i premsa. Es calcula que hi assistiran 500 persones només per participar directament en la regata. A nivell tècnic es planteja la realització d'una regata que doni la volta a Menorca, tot i que dependrà de les condicions climatològiques.

Si l'any passat va assistir la J Class com a convidada, l'organització ha tramitat invitació en aquesta ocasió als Maxi 72 Class, una categoria similar als Wally però amb una eslora màxima de 72 peus (22 metres). Aquesta classe de nova creació pertany a la IMA (International Maxi Association) i té les característiques dels Wally, tot i la limitació de l'eslora. Un dels seus objectius és potenciar la figura de l'armador-patró per reforçar l'aspecte esportiu. La Menorca Maxi és una de les sis regates en les que participaran aquest any al Circuit Mediterrani (MED Trophy) les embarcacions d'aquesta classe. Des l'Anunci de Regata s'han inscrit 5 embarcacions Maxi 72 Class per navegar en aigües de Menorca.
D'altra banda assistiran 10 embarcacions de la Wally Class, dos d'ells Wally Cento (els majors de la classe), un nombre superior a la presència que tenen en altres competicions. La Classe Wally és la major flota de grans creuers de regates de més de 24 metres que hi ha al món, un selecte club que atrau els propietaris i fascina els espectadors. Actualment gairebé no hi ha 45 embarcacions com aquestes en tot el món, el que transmet una idea de l'exclusivitat d'aquesta regata. Les seves característiques (fabricat el casc i els pals en carboni) els converteixen en vaixells molt lleugers i ràpids, poden superar els 25 nusos de velocitat.

La Regata Menorca Maxi va situar l'any passat a Menorca en el reduït i selecte circuit de seus d'aquest tipus de regates d'altíssim nivell competitiu. Organitzada pel Consell Insular de Menorca i el Club Marítim de Maó, la Menorca Maxi, posa en valor els atractius de l'illa per a la nàutica esportiva i d'oci. Menorca, i el port de Maó, compten amb les condicions adequades i les instal·lacions òptimes per a aquest tipus de competicions.

El retorn de la primera edició de la regata es va situar en 1,4 milions d'euros d'impacte directe a Menorca (a través de les despeses de creueristes i persones desplaçades). A aquesta quantitat cal afegir l'aparició en 85 mitjans de comunicació, 69 espanyols i 16 internacionals. Les 261 notícies publicades sobre la Menorca Maxi suposen un impacte en mitjans per valor de 2,8 milions d'euros.

El president del Club Marítim de Maó, Nemesio Suárez, s'ha mostrat "molt satisfet per veure els resultats de l'esforç realitzat: tenim una segona edició de la regata, ara cal fidelitzar '. L'alcaldessa de la ciutat, Águeda Reynés ha declarat que "amb la Maxi aconseguim una projecció internacional del port, un dels nostres principals valors '.

Maó, 11 de març de 2.015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
www.menorcamaxi.com
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS