Notícies i actualitat

Muntatge expositiu itinerant sobre l'obra i la figura d'Àngel Ruiz i Pablo

Data : 10/03/2015

Dintre de les actuacions promogudes pel Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca en el marc de l'Any Àngel Ruiz i Pablo, durant aquesta setmana romandrà exposat al vestíbul de la institució un muntatge expositiu sobre l'obra i la figura d'aquest escriptor i que, a partir del 16 de març, començarà el seu itinerari pels diferents centres educatius de l'illa que ho han sol·licitat.

Així, a través de nou plafons explicatius, l'alumnat de Menorca podrà fer un recorregut per la biografia d'Àngel Ruiz i Pablo, la seva producció en els diferents gèneres de la literatura, tant en llengua castellana com en llengua catalana, i l'estil literari tant de les seves novel·les com de la seva obra poètica.

L'exposició va acompanyada d'una unitat didàctica elaborada també pel Departament de Cultura i que s'ha fet arribar a tots els centres d'ensenyament de l'illa. Aquesta unitat didàctica inclou una sèrie de propostes de feina per fer a l'aula que consisteixen en lectures i activitats de caràcter transversal relacionades amb diferents matèries (llengua castellana, llengua catalana, socials, matemàtiques) a fi que cada professor o professora pugui determinar quines són més adients a l'àrea de coneixement que imparteix i a cada etapa escolar.

De moment, ja són vuit els centres que han sol·licitat l'exposició, que començarà el seu recorregut dins aquest mateix mes de març: els IES Josep M. Quadrado, M. Àngels Cardona, Joan Ramis i Pasqual Calbó; els centres de primària Àngel Ruiz i Pablo, Antoni Juan i Castell de Santa Àgueda, i el Centre d'Ensenyament de Persones Adultes de Ciutadella. Tanmateix, els centres que encara no ho hagin fet, poden posar-se en contacte amb el Departament de Cultura del CIM, ja que l'oferta continua vigent durant tot el 2015, declarat Any Àngel Ruiz i Pablo.

Maó, 10 de març de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS