Notícies i actualitat

264.000 euros per a la promoció del formatge Mahón-Menorca i el suport al sector primari

Data : 09/03/2015

El conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Vilallonga, i el president de la Denominació d'Origen del Formatge Mahón-Menorca, Bosco Triay, han presentat avui el Pla de promoció del formatge Mahón-Menorca 2015 i els resultats de comercialització de l’any 2014.

El Pla preveu dues línies d'actuació encaminades a l'augment de la comercialització i la promoció del formatge Mahón-Menorca, principalment a l'illa de Menorca i a mercats o regions que tenen un potencial de creixement significatiu, com pot ser el mercat peninsular o l'exportació.

La primera actuació és la signatura d'un conveni CIM-CRDO per import de 104.000 euros, dels quals 80.000 seran aportats pel CIM i 24.000 pel CRDO. Entre les activitats que es portaran a terme hi ha l'assistència a fires, promoció als Estats Units, promoció a Catalunya, premsa i comunicació, degustacions i el tradicional concurs de formatge Mahón-Menorca.

La segona acció és una convocatòria de promoció directa amb una dotació de 160.000 euros, de la qual es podran beneficiar un total de 23 empreses comercialitzadores de formatge de Maó.

Les empreses que utilitzin aquesta línia de promoció tindran la possibilitat d'utilitzar-la en sis línies de suport: estudis de mercat, acords comercials, dissenys de marca o etiquetes, campanyes publicitàries, degustacions i màrqueting en línia a les xarxes socials. El Consell n’aportarà el 50 % amb un màxim de 80.000 euros, els altres 80.000 euros seran aportats per les empreses.

El conseller Villalonga ressalta la unió del sector empresarial, la Denominació d'Origen del Formatge Maó i l'Administració insular per fer realitat aquest pla de promoció i suport al sector primari, que ja és el tercer any que s'impulsa des de la primera administració insular, conjuntament amb el sector, i del qual es poden comprovar ja els fruits en el volum de comercialització i l'augment de vendes del sector.

Villalonga també ha recordat que en els darrers anys 2011- 2014, el volum de comercialització del formatge Mahón-Menorca ha experimentat un augment superior al 14 %.

Després d'haver sofert una continuada pèrdua en comercialització des de l'any 2007, quan se’n van arribar a comercialitzar 2.465 tones, fins a l'any 2011, que van disminuir les vendes fins a les 1.997,03 tones, al tancament de l'any 2014 ja comptam amb 2.307,03 tones comercialitzades, amb quatre anys seguits d'increment.

Segons ha explicat el conseller Villalonga, el nostre objectiu és superar la barrera de les 2.500 tones i consolidar mercats i comercialització, i a partir d'aquí seguir augmentant gradualment la producció i comercialització.

Tenim l'obligació de superar el registre aconseguit l'any 2007, amb 2.465 tones. Treballam al costat del sector perquè en un parell d'anys aconseguim les 2.500 tones, un sector del qual depenen 143 ramaderies i 23 empreses amb un total de 475 treballadors, dels quals 187 treballen en empreses i 288 en finques.


Maó, 9 de març del 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS