Notícies i actualitat

El Consell implantarà un servei perquè els usuaris puguin saber en temps real la posició i el temps d'arribada de l'autobús

Data : 04/03/2015

El Consell Insular està treballant per implantar un servei perquè els usuaris puguin saber en temps real la posició i el temps d'arribada del proper autobús a través dels seus smartphones. Així ho ha explicat avui el conseller de Mobilitat i Projectes, Luís Alejandre.

A més, aquesta tecnologia permetrà al Consell Insular saber exactament en temps real el nombre de persones que utilitzen cada línia. Amb aquesta informació l'administració sabrà quins trajectes són més o menys emprats, o el tipus d'usuari -jove, jubilat, persona en atur- dades amb les quals podrà aplicar els oportuns reforços, millorant així el servei que dóna a la ciutadania i amb la conseqüent optimització dels recursos públics.

Per poder aplicar aquesta tecnologia primer és necessari instal·lar les màquines expenedores de bitllets als vehicles les quals proporcionaran aquesta informació en temps real. Són aquests aparells els que duran incorporat el GPS per marcar la geolocalització de l'autobús i amb els que els usuaris podran recarregar les seves targetes i abonaments personals.

Tota aquesta informació la rebrà en temps real tant l'administració, com els operadors de les línies de transport i usuaris. Precisament, Sergi Güell, el representant de l'empresa adjudicatària per instal·lar aquestes màquines, GMV, ha mostrat el funcionament d'aquestes màquines.

Per la seva part, el cap del departament de projectes de Silme, Manel Camps, ha explicat que des d'aquest departament s'ha vetllat perquè la informació que emprarà aquesta tecnologia sigui compatibles amb els sistemes estàndard que utilitza habitualment l'administració insular.

Està previst començar a instal·lar 60 màquines als autobusos, amb una garantia de quatre anys, una vegada hagi passat la temporada turística. Després també està contemplat un termini de temps variable per testar i gestionar la informació. La inversió és de 169.000 euros. En aquesta qüestió també hi aporta la seva experiència el Consorci Transports de Mallorca.

“Volem aportar el màxim d'informació possible amb l'objectiu final d'animar als usuaris a emprar el transport públic”, afirma el conseller Alejandre.

Maó, 4 de març de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS