Notícies i actualitat

L’Escola de Salut ja té pràcticament exhaurides totes les places de cursos i trobades

Data : 22/08/2018

Membres del Consell Acadèmic s’han reunit avui matí amb la presidenta del Consell Insular per comentar aspectes organitzatius d’aquesta edició que se celebra del 17 al 26 de setembre al Llatzeret

A menys d’un mes per a l’inici d’una nova edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca ja hi ha 703 participants confirmats i les places de cursos i trobades estan pràcticament exhaurides. Dels vuit cursos que conformen el programa acadèmic d’enguany, set ja tenen el cartell de complet des de fa dies, així com també les dues trobades de caire obert, que admeten inscripcions, del total de 14 reunions que es duran a terme durant la celebració de l’Escola, del 17 al 26 de setembre al Llatzeret del port de Maó.

Maties Torrent i Ildefonso Hernández, membres del Consell Acadèmic de l’Escola, han donat a conèixer aquestes bones dades d’inscripcions a la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, en una trobada que ha tingut lloc avui matí i a la qual també hi han assistit la consellera de Benestar Social, Maria Cabrisas, el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives, i la responsable de la secretaria tècnica de l’Escola, Clemen García. La reunió ha servit per comentar aspectes organitzatius d’una activitat que cada any mou un gran número de persones, entre participants i professors i coordinadors, i representa un esforç d’infraestructura i de gestió per part de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) –que assumeix les tasques de secretaria tècnica i organització de l’Escola– i dels diferents equips que fan possible que l’Escola sigui tot un referent en el seu àmbit.

El curs amb un major número d’alumnes és el de “Preguntas frecuentes y respuestas basades en la evidencia en la diabetis tipo 2” seguit de “Salud pública y ética: una introducción”, amb 33 i 32 participants. També han exhaurit les places, entre altres, els cursos “Investigación cualitativa en salud pública: enfoques para el anàlisis y aplicación pràctica”, ”Comunidad, activos y equidad. ¿Cómo incorporarlos a nuestra práctica diaria” i “¿Tratar igual lo distinto? Sesgos de género en la atención sanitaria y los cuidados” que tracta un tema tan actual com és la igualtat de gènere, en aquets cas en l’àmbit de la salut.

Per altra banda, les Jornades d’activitat física i salut que organitza el Departament d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular generen cada any un gran interès i, en aquesta edició, aplegarà 87 assistents per debatre sobre l’art de caminar. La segona trobada que també té un aforament complet és la de “Genealogías de la reforma sanitaria en España (1939-1986)”.

Pel que fa a la procedència dels participants, més de la meitat dels alumnes dels cursos són de Madrid (27,84%) i de les Illes Balears (26,27%) a parts iguals, de Barcelona (11,37%) i Astúries (4,31%), tot i que els assistents a l’Escola arriben des de totes les comunitats autònomes, inclòs les Illes Canàries. També hi ha 2 alumnes de França i Equador. En el cas de les trobades, el fet que la majoria siguin sessions tancades de reunions d’equips de treball ja constituït fa difícil determinar amb antelació la procedència dels participants.

El cert és que la suma de totes les persones que venen a l’Escola de Salut Pública de Menorca generen un important impacte econòmic a l’illa. A més de la incidència directe en allotjaments i sector de la restauració, són molts els participants que aprofiten per allargar l’estada a l’illa i fer uns dies de vacances i turisme i no pocs els que decideixen tornar amb la família. De fet, un dels compromisos adquirits per part de l’Escola de Salut és intentar posar xifra i quantificar aquest impacte, més enllà de la promoció que representa posar a Menorca en el mapa de la salut pública a nivell nacional i internacional.

A la reunió també s’han explicat els detalls de les activitats obertes a tot al públic que es faran durant l’Escola: la taula rodona “La contaminación química y la salud” que tindrà lloc el dijous 20 de setembre a les 20.00h al Consell Insular de Menorca a Maó, i l’actuació de dansa Doble Bach de la companyia Antonio Ruz que tindrà lloc el divendres dia 21 de setembre, a les 21.00h a l’Orfeó Maonès.

Menorca, 21 d’agost de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
http://www.emsp.cime.es/
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS