Notícies i actualitat

La creació de zones d’observació del cel nocturn de Menorca i la compra de les bateries de Favàritx, projectes propis que el Consell presenta amb càrrec al Pla d’Impuls de Turisme Sostenible 2018

Data : 10/08/2018

FotoLa institució insular dóna suport a dos projectes municipals pel seu important valor patrimonial: la rehabilitació i adequació del casat de Binicodrell de Darrerre (Es Migjorn Gran) i la conversió de les pedreres de Sa Raval Vella des Castell en el centre marítim Thalassa


El Consell Insular de Menorca presenta enguany dos projectes propis  amb càrrec al Pla Anual d’Impuls de Turisme Sostenible 2018.

En primer lloc, aposta per la presentació d’un pla d’instal·lacions d’eficiència energètica en les urbanitzacions turístiques i la creació d’astre-turisme a Menorca. El projecte té per objecte la realització d’actuacions a les urbanitzacions de l’illa per impulsar l’eficiència energètica, la promoció de les energies renovables en espais públics i l’adequació de l’enllumenat públic sota criteris de màxima eficiència energètica i compliment de la declaració Starlight. Un altre dels objectius de la proposta és la millora de l’oferta turística durant els mesos de temporada baixa mitjançant la creació de zones d’observació del cel nocturn de Menorca, ja que com a Reserva de Biosfera es va assumir el compromís de millorar la qualitat del cel nocturn de l’illa, reduir la contaminació lumínica i acabar complint els estàndards de qualitat per a ser mereixedors de la certificació Turística Starlight. El pressupost previst per assolir una primera fase del projecte és de 800.000 euros.

En segon lloc, el Consell proposa l’adquisició dels terrenys i les edificacions militars de Favàritx. L’objectiu és la recuperació d’un espai emblemàtic des del punt de vista natural i paisatgístic. Amb una superfície d’unes 49 ha, la finca es troba inclosa en la Xarxa Natura 2000 i és l’entrada a les platges d’Arenal de Morella, Cala Presili, al far i a les platges dels voltants del far. Es troba inclosa dintre de dues àrees de diferent grau de protecció, segons la zonificació que fa el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN). Cal destacar la presència d’espècies úniques. La gestió directa de la finca permetrà la restauració ambiental i ordenació i gestió de l’ús públic de tot l’entorn. Pressupost 868.222 euros.


D’altra banda, la institució insular dóna suport, a través del departament de Cultura i a causa del seu important valor patrimonial, a dos projectes presentats pels municipis des Migjorn Gran i Es Castell:

- Rehabilitació i adequació del casat de Binicodrell de Darrere com a centre cultural i turístic. Pressupost 1.189.782,11 euros.

- Conversió de les pedreres de Sa Raval Vella des Castell en el Centre Thalassa, patrimoni marítim de Menorca. Pressupost 748.022,87 euros

El Consell Insular de Menorca torna enguany a assumir com a administració tramitadora els projectes presentats pels municipis. Clouen el llistat de les propostes que aspiren a ser finançades per l’Impost de Turisme Sostenible 2018:

- Sant Lluís: Adquisició de l’edifici “Sa Tanca” per a la recuperació del paisatge urbà i la desestacionalització turística. Pressupost 1.650.000 euros.

- Ferreries: Adquisició de la zona rústica de la marina de s’Ermita i rehabilitació de les antigues escoles rurals de Santa Cecília per convertir-les en cases de colònies. Pressupost 298.094 euros i 554.132,05 euros, respectivament.

- Ciutadella: Rehabilitació de les dependències del Reial Alcàsser (Fase II). Pressupost 1.079.925 euros

- Maó - Es Castell: Projecte de tractament terciari a l’EDAR de Maó - Es Castell per a la reutilització de l’aigua depurada per a usos urbans. Pressupost 1.929.950 euros

- Alaior: Xarxa de sanejament de la urbanització Son Vitamina. Pressupost 759.564,48 euros

- Es Mercadal: Adquisició de l’edifici cultural propietat del Bisbat i llogat per l’Ajuntament denominat “Teatre de Fornells”. Pressupost 390.714,93 euros


Maó, 10 d’agost de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS