Notícies i actualitat

Dades d’ocupació del mes de juliol del bus entre Ciutadella i Macarella

Data : 02/08/2018

El servei de bus de línia entre Ciutadella i Macarella segueix augmentant de passatgers dins el mes de juliol. En aquests moments la línia està operant amb les freqüències de temporada alta, amb 39 sortides i tornades diàries entre les 8:00 i les 23:00 h (un autobús cada 20 minuts). Aquest nou servei té com a objectiu garantir tant a residents com a visitants l'accés a Macarella i evitar els problemes que s’havien ocasionat anys anteriors.
D’acord amb les dades que ens ha ofert l’empresa operadora, Autocares Torres, durant el mes de juliol (del 1 al 31 de juliol) la línia ha comptat amb 27.865 passatgers, el que suposa 890 passatgers per dia de mitjana en aquest mes de juliol, amb cinc dies del mes en què s’han superat els 1.000 passatgers. El dia punta ha estat el 19 de juliol amb 1.033 passatgers.

Cal recordar que el servei d’aquesta nova línia Ciutadella-Macarella el presta l’empresa Autocares Torres, ja que és titular del contracte de gestió de servei públic IB-07, entre Cala en Blanes i Cala Blanca per Ciutadella, amb prolongació a Cala en Bosc, passant per sa Caleta, Santandria i Cap d'Artrutx, fins el 31.12.2018, i d’acord amb la la normativa aplicable (articles 75.3 de la LOTT, 77, 78 i 80 del ROTT), la nova línia Ciutadella-Macarella suposa la inclusió d'un nou trànsit en el contracte vigent, a més de tenir un caràcter complementari respecte de la resta de trànsits de la concessió IB-07 per la qual cosa s’ha de prestar el servei en unitat d’explotació amb el servei principal.

El servei de la línia Ciutadella-Macarella funciona a risc i ventura de l’empresa operadora sense subvenció de l’administració insular, és a dir, que els usuaris del servei cobreixen tot el seu cost sense cost afegit per a l’administració. Els costos del servei s'han calculat a partir de l'Anàlisi de viabilitat del Pla Insular de transports. El servei de línia a Ciutadella-Macarella es presta amb 4 autobusos més 1 autobús de reserva, i pel que fa a personal ha ocupat a 8 conductors/es i 2 informadores.

Aquest servei substitueix la capacitat de l'estacionament a Macarella, per la qual cosa és incompatible amb el trànsit rodat i l'accés amb vehicle privat, que queda restringit entre el 14 de maig i el 15 d'octubre. El trajecte es fa en uns 40 minuts per sentit, que en temporada alta es realitzarà amb 4 autobusos.

Maó, 2 d’agost del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS