Notícies i actualitat

Més de 110 persones inscrites a les jornades tècniques de la IV Trobada de Malalties Rares i Discapacitat de Menorca

Data : 19/02/2015

ImatgeMés de 110 persones s'han inscrit a les jornades tècniques de la IV Trobada de Malalties Rares i Discapacitat de Menorca que estan tenint lloc des d'avui dijous 19 de febrer al Club Marítim de Maó i que estan organitzades per la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca i la Conselleria de Benestar Social i Joventut del Consell Insular.

L'objecte de debat d'aquestes jornades és visualitzar els problemes del dia a dia amb els que es troben els malalts i les seves famílies i incidir en la importància del recolzament per proporcionar benestar físic i emocional, afavorir la seva integració social i millorar la seva qualitat de vida.

Aquestes jornades compten amb la participació dels metges de família Alberto Torres i Miguel Ángel García, amb les conferències Les malalties rares a Menorca. Un problema de salut pública desconegut i Necessitats bio-psicosocials dels pacients amb MR. Una mirada des de la medicina de família.

El director de l'Escola Andalusa de Salut Pública, Joan Carles March, aportarà la seva visió per videoconferència, mentre que per part de la Federació Espanyola de Malalties Rares, el seu vocal Justo Herranz farà una dissertació amb el títol Els centres, serveis i unitats de referència. La representant de FEDER a Balears, Iliana Capllonch, no podrà assistir per motius personals però es llegirà un document en el seu nom.

I és que les malalties rares suposen un desafiament per a la societat en tres àmbits principalment: sanitari, social i educatiu. En aquest sentit, les jornades tècniques impliquen conjugar la visió multidisciplinar.

Tècnics, especialistes en malalties poc freqüents, afectats, entitats i administració es reuneixen per promoure un impuls dels recursos existents, debatre els reptes i les expectatives de cadascun d’aquests àmbits. Els ponents oferiran un enfocament global de la intervenció, la recerca d’un gest que pugui proporcionar una millora en la seva qualitat de vida.


I és que un grup de voluntaris format periodistes, emprenedors i polítics entre d'altres ha donat xerrades pels centres educatius de l'Illa per sensibilitzar els més joves sobre el que suposa viure i conviure amb un malaltia rara, com un acte més de la IV Trobada.

De fet, enguany aquest esdeveniment està enfocat als més joves. Per la qual cosa, aquest grup de 11 voluntaris han visitat 12 centres educatius i han arribat a més de 1.200 alumnes de tercer i quart d'ESO.

Durant la inauguració, la consellera de Benestar Social i Joventut i vicepresidenta de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca, Aurora Herráiz, ha agraït la labor tant del personal de la Fundació com dels voluntaris o del Servei de Cures Pal·liatives de l'Hospital Mateu Orfila per ajudar a les persones i les famílies amb aquesta situació.

Recordam que dissabte 21, al Teatre Principal de Maó, tindrà lloc la cloenda de la IV Trobada amb els joves com a protagonistes, ja que es lliuraran els premis al concurs escolar que des del grup de voluntaris s'ha proposat als estudiants: dissenyar un missatge a través d'una imatge o text que pugui resumir el que han aprés de les xerrades i que es pugui difondre per xarxes socials per continuar amb la sensibilització de la resta de la societat.

A més de l'actuació de la banda de música de Ferreries, el conferenciant d'enguany, el conegut esportista, empresari i filantrop Gabriel Masfurroll rallarà sobre la seva experiència personal a través de la Fundació Alex, entitat creada l'any 2006 per aquesta persona “per defensar els interessos de la infància desprotegida i les persones amb capacitats diferents”.

Maó, 19 de febrer de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS