Notícies i actualitat

Comunicat del departament d'Esports del Consell Insular en relació a la decisió per part de la Federació Balear de futbol de deixar sense efecte el codi ètic del Futbol 8 a Menorca

Data : 31/07/2018

El passat dia 27 de juliol, la Comissió delegada de l'Assemblea de clubs de la Federació Balear de Futbol va acordar deixar sense efecte el codi ètic que regulava l'activitat de futbol en les categories benjamí i aleví a Menorca.

El departament d'esports del Consell Insular de Menorca vol expressar la seva disconformitat i decepció amb aquesta decisió. Des de l'any 2003, el futbol en les categories de benjamí i aleví a Menorca s'ha desenvolupat en el marc del codi ètic, sempre amb l'objectiu que el futbol sigui una eina de formació esportiva i personal per als fillets i les filletes de Menorca.

El Consell Insular de Menorca ha desenvolupat aquesta competició de forma coordinada i consensuada amb la Junta Insular de Menorca de futbol i amb tots els clubs de futbol de l'illa.

Aquest model de competició ha servit per fomentar i impulsar la introducció de l'esmentat codi ètic en les competicions d'altres modalitats esportives i s'ha convertit en un referent per a altres models de competició de la resta de comunitats autònomes.

Amb aquesta decisió es deixa de treballar en la formació esportiva basada en l'adquisició de valors educatius i socials per part dels fillets i filletes de Menorca, i, al mateix temps, es promou la implantació d'un model de competició que únicament i exclusiva té en compte aspectes competitius, deixant de banda, per tant, la formació esportiva integral, essencial per al creixement personal dels nostres infants.

Davant d'aquest escenari, el Departament d'esports del Consell Insular de Menorca vol expressar la seva intenció clara i ferma de continuar treballant per la formació esportiva basada en el valors educatius conjuntament amb les federacions i els clubs esportius, per la qual cosa, amb aquest objectiu, ha iniciat converses amb la Federació Balear de Futbol per tal de reconduir la situació, unes converses de les quals el departament vol fer partícip tota la comunitat implicada en la formació esportiva dels infants de la nostra illa (directius de clubs, entrenadors i entrenadores, pares i mares, i àrbitres) per tal d'arribar a un consens el més ampli possible.


Maó, 31 de juliol del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS