Notícies i actualitat

El Consell presenta la nova agenda cultural de Menorca

Data : 31/07/2018

El conseller de cultura i educació del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria, i els representants de l’empresa Mediterraneum, que ha guanyat el contracte de gestió per un any, han presentat avui la nova agenda cultural Menorca, Illa de Cultura, que substitueix l’antiga agenda web amb un nou portal ple de novetats.

Ara fa quinze anys el Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca va posar en marxa la primera agenda cultural online de l’illa, amb el web www.agendamenorca.org.

La intensa renovació tecnològica dels darrers anys, els canvis en la manera de navegar per internet i la irrupció de les xarxes socials, feien necessària una renovació en profunditat d’aquest eina d’informació ciutadana, que s’ha realitzat al llarg del darrer any. El projecte del portal Menorca, Illa de Cultura ha de ser un punt de partida. L’ecosistema cultural menorquí precisava d’una eina d’aquestes característiques, capaç de proporcionar de forma còmoda i visualment atractiva tota la informació rellevant sobre les activitats que s’organitzen i sobre els principals espais de cultura.

La primera novetat és el canvi de domini. La nova agenda Menorca, Illa de cultura es pot trobar a l’adreça www.agenda.menorca.es. En pocs dies, l’antiga agenda es tancarà, i els usuaris seran redirigits al nou portal.

La segona novetat és que, a més de trobar-hi tota l’activitat cultural que es programa a Menorca, els usuaris hi trobaran un complet directori dels equipaments culturals de l’illa, amb tota la informació necessària per conèixer la seva oferta i serveis, la ubicació i les dades de contacte.

La nova agenda cultural és accessible amb totes les seves funcions des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet (ordinadors, mòbils, tauletes, etc), i permet personalitzar al màxim la recerca d’activitats: per la seva tipologia, per municipi, per dates o pel tipus d’equipament on es duen a terme. Mitjançant un cercador que permet trobar amb facilitat la informació des de diferents criteris, el portal és el testimoni de la riquesa i la diversitat de les propostes culturals de Menorca. En el seu primer any té com a objectiu principal donar-se a conèixer i consolidar-se com l’agenda cultural de referència de l’illa.

També és possible, amb un sol clic, compartir qualsevol activitat a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Google Plus.

Quan les activitats de pagament ofereixen el servei de venda d’entrades online, aquesta també serà accessible des de la mateixa fitxa de l’activitat.

Les activitats ofereixen també un mapa de geolocalització, per conèixer el punt exacte on es duran a terme. A partir del mes de setembre s’inclourà també la funció de definir un itinerari damunt el mapa que unirà el punt des d’on l’usuari fa la consulta fins el punt de realització de l’activitat.

Més enllà de totes aquestes eines informatives, Menorca, Illa de cultura vol ser un punt de trobada i anàlisi de tots els programadors culturals de Menorca, amb l’objectiu de coordinar millor l’oferta cultural al llarg de tot l’any, millorar-ne la qualitat i afavorir l’intercanvi, les bones pràctiques i la projecció exterior.

El portal és també un lloc per descobrir noves propostes, generar interaccions de qualitat i ha de servir per estimular la coordinació i la col·laboració entre programadors culturals. En aquest sentit, la comissió Menorca, illa de Cultura pot esdevenir un organisme que contribueixi a posar en comú les necessitats del sector i proposar noves vies de diàleg entre l’administració i els principals programadors.

S’impulsarà la comissió Menorca, Illa de Cultura, contactant amb els responsables de les entitats proposades per composar-la per fer que sigui un òrgan representatiu del sector cultural que ha de vehicular el diàleg entre l’administrador i els programadors. I de cara al futur, el projecte s’ha d’enriquir no només amb les propostes de la Comissió, sinó també amb la interacció amb els usuaris. En la mesura que l’agenda sigui una eina útil i utilitzada pels menorquins i les menorquines, permetrà endegar noves accions, relacionades amb la divulgació i el gaudi compartit de la cultura.


Maó, 31 de juliol del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS