Notícies i actualitat

Quatre informadors reforcen aquest estiu l’equip tècnic de Menorca Reserva Biosfera i Made in Menorca

Data : 31/07/2018

El departament de Reserva Biosfera i el de Projecció Econòmica han llançat conjuntament un nou servei per a incrementar la sensibilització entorn de les àrees naturals i el producte local de Menorca. L’equip d’aquest servei està format per quatre informadores, que treballen des de juliol a setembre, i oferiran informació a visitants i residents.

La gestió en una reserva de biosfera tracta de buscar formes alternatives per a compatibilitzar les activitats econòmiques principals amb la conservació del territori, per la qual cosa és important explicar les raons per les quals s’apliquen aquestes tècniques de gestió sostenible. Amb aquesta iniciativa es posa a disposició de la gent un equip propi del Consell Insular que informarà sobre les característiques pròpies de la Reserva Biosfera i s’explicarà el com i el perquè de les actuacions de gestió que es porten a terme. També es difondrà sobre la cultura de Menorca i es donarà a conèixer els productes propis de l’illa, així com també el seu procés d’elaboració.

La feina de les informadores també servirà per obtenir dades sobre l’ús públic de les platges, dur a terme recomanacions, recollir suggeriments, i detectar tant els punts forts com els febles.


Reserva Biosfera

L’equip està format per tres informadores que s’encarreguen de difondre les característiques i valors mediambientals de Menorca com a reserva de biosfera. També aconsellaran sobre les bones pràctiques en el desenvolupament de les activitats diàries i, en general, posar a l’abast de la gent els valors culturals, naturals, socials… que fan de l’illa un lloc emblemàtic a la mediterrània.

La seva activitat se centrarà principalment en els espais naturals de l’illa i especialment al litoral, lloc on es concentra la major part de persones durant l’estiu.

Made in Menorca

Per a promocionar i fomentar el consum del producte local de Menorca a través de la marca Made in Menorca es comptarà amb una informadora. Durant les tardes anirà visitant els diferents mercats de l’illa i repartirà tríptics informatius del producte agroalimentari, tríptics d’artesania, contes de la col·lecció “Mmmm… que bo!”, i també donarà a conèixer les nostres marques de garantia com el de l’Avarca, Artesania de Menorca, Vi de la Terra Illa de Menorca o Gin Xoriguer. La informadora també recollirà informació sobre la percepció ciutadana entorn de la marca Made in Menorca.

Durant els primers dies, la gent s’ha mostrat molt receptiva davant la informació, sent les receptes un dels tríptics que generen més interès. Els comerciants també s’han mostrat satisfets amb la campanya i la veuen positiva.


Maó, 30 de juliol del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS