Notícies i actualitat

El Consell Insular, l’Ajuntament des Castell i Amics de la Mar Port de Maó uneixen forces per crear “Thalassa”, el primer centre del patrimoni marítim de Menorca

Data : 30/07/2018

Fa més d’un any que l’Associació Amics de la Mar Port de Maó va plantejar al Departament de Cultura i a l’Ajuntament des Castell la necessitat de disposar d’un centre que expliqui a menorquins i visitants la importància del patrimoni marítim menorquí en la història recent de l’illa.

L’ocasió per convertir en realitat aquest desig va sorgir quan l’Ajuntament va posar a disposició d’Amics de la Mar dues de les antigues pedreres de s’Arraval Vella, accessibles des de la carretera que arriba de Maó, i en desús des de fa uns anys.

Però si en un principi es plantejava una neteja de l’espai i una habilitació mínima per acollir-hi activitats, s’ha transformat finalment en el projecte THALASSA, una aposta ambiciosa per crear el primer centre de patrimoni marítim de Menorca, que donarà al municipi des Castell un nou equipament cultural de gran atractiu, i permetrà als Amics de la Mar Port de Maó explicar i difondre les seves activitats de salvaguarda del patrimoni marítim.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament des Castell va encarregar a l’arquitecte Joan J. Gomila l’elaboració d’un projecte bàsic per a la rehabilitació i adequació de les pedreres, i el Departament de Cultura i Educació del Consell va encarregar a Joan Alemany, economista i expert en ports i patrimoni marítim, el disseny del projecte museològic per definir els usos i el contingut d’aquest nou equipament.

El finançament del projecte, l’execució del qual es calcula en uns 700.000€, serà presentat conjuntament pel Consell Insular i l’Ajuntament des Castell entre les propostes d’inversió a càrrec de l’Impost del Turisme Sostenible en la seva convocatòria d’enguany, amb la idea que pugui començar a executar-se a partir de 2019.

El proper dijous 2 d’agost, a les 20:00h, les dues institucions presentaran a la ciutadania aquest projecte compartit, a la sala de plens de l’Ajuntament des Castell, en un acte que comptarà amb la participació dels dos professionals que l’han elaborat.

Maó, 30 de juliol del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS