Notícies i actualitat

El Consell Insular fa costat al sector primari de Menorca amb convenis de col·laboració per valor de més de 220.000 euros

Data : 17/02/2015

El Consell Insular de Menorca ha donat suport al sector primari de l'illa amb l'aprovació ahir, dilluns 16 de febrer, en Consell Executiu de diferents convenis de col·laboració amb entitats per valor de 220.100 euros per enguany.

El president del Consell Insular, Santiago Tadeo, explica que amb aquests convenis de col·laboració “ajudam a estimular una part important de l'economia insular”.

El Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça aporta un total de 50.100 euros repartits en tres partides de 16.700 euros cada una per col·laborar en matèria de formació i altres despeses ordinàries de les confraries de pescadors de Maó, Fornells i Ciutadella.

Cal recordar que l'Administració insular va presentar a final de l'any passat un pla de suport i promoció del sector pesquer dotat amb 136.168 euros.

Per altra banda, el departament que dirigeix el conseller Fernando Villalonga també té previst signar convenis de col·laboració per valor de 110.000 euros amb diferents cooperatives amb l'objectiu de millorar-ne la promoció, comercialització i formació.

La Cooperativa Agrícola i Ramadera de Menorca, creada l'any 2013 per la fusió de les societats Cooperativa Agrícola San Lorenzo i Cooperativa Agrícola Sant Guillem i Santa Escolàstica, rebrà en virtut d'aquest acord 40.000 euros.

Un total de 40.000 euros més estan destinats a la Cooperativa Insular Ramadera Coinga, 15.000 per a la Cooperativa Agrícola de Sant Martí des Mercadal i 15.000 més per a la de Sant Bartomeu de Ferreries.

“Col·laborant amb les cooperatives ajudam a mantenir el camp de Menorca i d'aquesta forma donam suport a un sector productiu clau en l'economia menorquina”, explica el conseller Villalonga, qui recorda també el suport que ha donat el Consell Insular a diferents sectors del camp menorquí com el del formatge Mahón-Menorca o del Vi de la Terra.

En tercer lloc, el Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça també està pendent de firmar un conveni de col·laboració per valor de 60.000 euros amb l'Associació Leader Illa de Menorca.

Recordam que aquesta entitat sense ànim de lucre té per objectiu fomentar el desenvolupament rural i la dinamització de l'economia menorquina en aquest sector.


Maó, 17 de febrer de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS