Notícies i actualitat

El Ple insular aprova el Pla Insular de Cooperació amb l'aportació del Consell més alta de la història

Data : 16/02/2015

El Ple insular ha aprovat avui les bases que regiran la convocatòria de 2015 del Pla Insular de Cooperació al qual es poden adreçar els diferents ajuntaments de Menorca per engegar projectes municipals d’obra publica que considerin adients.

La bona notícia és que està dotat amb una quantitat total de 2,5 milions d'euros, aportats íntegrament pel Consell Insular. I és que és la dotació més important de la història d'aquesta administració. Així ho ha destacat el conseller de Cooperació, Esports i Habitatge, Juanjo Pons, durant la presentació d'aquesta iniciativa.

De fet, a la darrera reunió de batles, tots els assistents van mostrar la seva conformitat amb aquesta proposta de l'equip de govern insular.

“En un moment com el que estem de reactivació econòmica és molt important que també l’administració segueixi injectant en la mesura de les seves possibilitats recursos per incentivar obra publica que arribi a tots els municipis”, ha explicat el conseller Juanjo Pons avui a la sessió plenària del mes de febrer d'enguany.

De fet, el titular d'aquest departament destaca que encara és més remarcable aquest fet haguda compte dels condicionants que ha afrontat aquest equip de govern insular com poden ser un pla d'ajust econòmic o sentències milionàries com la de Cesgarden que obliga a pagar gairebé 30 milions d'euros.

“La bona feina en la gestió dels recursos públics i la dotació per a Menorca que suposa la nova Llei de Finançament de Consells Insulars, gràcies en part al treball desenvolupat pel president Santiago Tadeo i la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, ha permès que avui puguem aprovar aquestes bases amb la major partida per al PIC”.

Juanjo Pons recorda que actuació suposarà injectar a l'economia insular 2,5 milions d'euros en obra pública durant aquest hivern i primavera, que donarà feina i ajudarà a la petita i mitjana empresa de l'Illa i que, finalment, beneficiaran els habitants de cada ajuntament com a usuaris d’aquestes millores.

“Prova de la nova política que està aplicant aquest equip de govern insular és que aquesta aportació econòmica es podrà dur endavant amb els recursos disponibles del Consell i sense haver de recórrer a l'endeutament”.

Maó, 16 de febrer de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS