Notícies i actualitat

Els estudiants de Menorca que acudeixen als tallers sobre sexualitat que imparteix el Consell tenen una informació més fiable sobre aquest tema

Data : 13/02/2015

Els estudiants de Menorca que acudeixen als tallers sobre sexualitat que ofereix la Conselleria de Benestar Social i Joventut del Consell Insular a través del programa Salut Jove i Cultura tenen una informació més fiable sobre aquesta temàtica.

Així ho ha posat de manifest un estudi sobre la sexualitat juvenil que ha realitzat personal d'aquest departament -la directora insular de la Dona, Infància, Joventut i Immigració, Cristina Fernández i una funcionària- amb la col·laboració d'altres professionals de la salut entre 873 joves procedents dels centres educatius de Menorca de Tercer i Quart d'ESO, Batxillerat i PQPI, tant públics com concertats, amb edats compreses entre els 14 i 19 anys.

Aquest estudi fa una radiografia des del 2011 fins 2003, any en què es va realitzar un altre estudi sobre aquesta mateixa temàtica. Una de les principals conclusions a la que ha arribat la Conselleria de Benestar Social i Joventut que dirigeix Aurora Herráiz “és que anam pel bon camí, respecte la informació que donam a través del programa Salut Jove i Cultura”. En qualsevol cas, la consellera no descarta la realització d'alguna campanya més específica.

Altres conclusions són que el consum d'alcohol entre els joves indueix a conductes de risc respecte la sexualitat. També que un de cada tres joves acudeix a internet per tenir informació sobre aquest tema o que ha davallat el coneixement entre el jovent sobre el que suposa la SIDA.

Algunes dades: el pare i la mare són la font d'informació en un 55% dels casos i que el 80% dels joves manifesta haver tingut algun tipus d'experiència sexual (carícies damunt la roba (27%), contacte íntim sense penetració (21,4%) i penetració (51,6%)). L'edat de les primeres carícies se situa als 13 anys, als 14 per al primer contacte íntim sense penetració i als 15 amb penetració.

Salut Jove i Cultura

Durant l'edició 2014-15 el Consell Insular ha ofert dos tallers sobre sexualitat dintre del programa Salut Jove i Cultura els quals han tingut un total de 951 peticions de joves per assistir. Dintre d'aquest mateix programa però finançat pel Govern balear s'han registrat 845 peticions més al mateix període.

Maó, 13 de febrer de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS