Notícies i actualitat

L’OBSAM i el Consell Insular presenten el Sistema d’Indicadors Turístics de Menorca

Data : 26/07/2018

La Presidenta del Consell Insular i consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Susana Mora i el director de l’OBSAM, David Carreras han presentat aquest matí el Sistema d’Indicadors Turístics de Menorca. Aquest projecte ha estat desenvolupat per l’OBSAM amb el suport del Consell Insular.

El Sistema d’Indicadors de Turisme de Menorca té com a principal objectiu crear un sistema integral d’indicadors turístics que permetin analitzar l’abast del turisme a Menorca. Aquest fet permetrà, per un costat, disposar de dades que permetin avaluar l’estat i evolució del turisme i els seus efectes a Menorca des de les diferents perspectives. Per l’altre costat, permetrà realitzar el seguiment i revisar el Pla de Desenvolupament Turístic de Menorca (PDT).

La Presidenta ha explicat que “amb l’elaboració del PDT es va detectar la necessitat de posar en funcionament un sistema d’indicadors que valorés si els objectius marcats dins el Pla d’Acció s’anaven assolint, al mateix temps de disposar de dades més concretes per avaluar el desenvolupament econòmic i social que genera el turisme a Menorca com a Reserva de Biosfera”.

“Menorca, com a Reserva Biosfera, sempre s’ha sabut gestionar des de l’equilibri apostant per la sostenibilitat del territori i la preservació dels recursos naturals. Aquests indicadors, basats en els resultats que genera l’activitat turística a Menorca, ens poden ajudar a definir les polítiques dirigides al desenvolupament turístic de Menorca i sense oblidar les persones que hi resideixen” ha afegit.

Segons ha explicat el director de l’OBSAM, David Carreras, la selecció i classificació dels indicadors s’ha fet atenent a diversos criteris i s’han agafat diversos models de referència. Alguns dels indicadors ja es calculaven prèviament a l’OBSAM, l’Institut d’Estadística de les Illes Balears o l’ATB, altres provenen de l’ETIS (European Tourism Indicators Systems), el que permetrà comparar Menorca amb altres destins europeus, i, finalment, alguns indicadors s’han dissenyat expressament per poder revisar i avaluar el PDT.

En total, el Sistema d’Indicadors de Turisme de Menorca, consta de 12 apartats i 129 indicadors:

1. Oferta turística: evolució i estat actual de l’oferta turística de l’illa.
2. Demanda turística: informació sobre el perfil de la demanda (els turistes) que visiten l’illa.
3. Impacte econòmic: amb informació sobre les principals característiques de les empreses del sector turístic.
4. Impacte social i cultural: efectes del turisme sobre la població i la cultura insular.
5. Valoracions i interessos: valoracions que fan els turistes del destí i els interessos que els mouen a desplaçar-se fins a la nostra illa.
6. Territori i medi ambient: efectes del turisme sobre el territori i el medi ambient.
7. Qualitat: dades sobre la qualitat turística del destí.
8. Producte turístic: evolució i estat dels elements que conformen els productes turístics de l’illa.
9. Promoció i informació turística: dades sobre les accions de promoció i informació turística del destí.
10. Formació i ocupació: informació sobre la formació i ocupació estrictament relacionada amb el turisme.
11. Infraestructures, transport i accessibilitat: dades sobre les infraestructures turístiques, de transport de passatgers i sobre l’accessibilitat del destí.
12. Context turístic: anàlisi de les tendències turístiques a altres escales (balear, nacional i europea).
Maó, 26 de juliol del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS