Notícies i actualitat

El Consell modifica les condicions de la prova pilot del circuit ciclista

Data : 13/02/2015

El Consell Insular de Menorca modifica les condicions que regeixen el desenvolupament de la prova pilot del circuit ciclista del diumenge una vegada analitzades les dues primeres jornades des de la seva posada en marxa el passat dia primer de febrer i després de les converses mantingudes amb els sectors implicats en aquesta qüestió, com són el de la restauració de Fornells, AGRAME, l'Ajuntament des Mercadal i la Junta Local de Fornells.

En aquest sentit els tres canvis que s'introdueixen a partir de diumenge, 15 de febrer, són:

- Augmentar la limitació de velocitat de 50 a 60 km per hora a tot el traçat.

- Reduir l'horari, que passa de 7:00 a 15:00 h al nou, que es fixa entre les 8:00 i la 13:00 h.

- Substituir el tram de carretera que enllaça es Mercadal i Fornells amb el camí de Tramuntana.

La resta del projecte continua igual: els ciclistes i la resta de vehicles podran emprar la carretera Maó-Fornells (Me-7) i el camí d'en Kane entre Maó i es Mercadal amb aquestes noves condicions. Cal recordar que actualment -és a dir, fora d'aquesta iniciativa- la via Me-7 té la major part del recorregut amb una limitació de 60 km/h, mentre que al camí d'en Kane i al camí de Tramuntana no es pot circular a més de 60 km/h.

D'aquesta forma, els ciutadans o visitants de Fornells poden entrar i sortir d'aquesta població i connectar amb es Mercadal per la carretera sense haver de passar pel circuit.

Recordam que aquesta iniciativa parteix de la Direcció General de Trànsit amb l'objectiu de prioritzar la pràctica del ciclisme i que hi col·laboren les conselleries de Mobilitat i Projectes i de Cooperació, Esports i Habitatge del Consell Insular. Després del País Basc, Menorca és el primer territori de l'Estat espanyol on es posa en marxa aquest projecte pilot.

Cal recordar que aquest projecte té en principi una durada d'un any, però no s'aplicarà durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, temporada en què disminueix la pràctica del ciclisme per l'elevada temperatura i per l'alta concentració de vehicles al conjunt de carreteres menorquines.

El conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre, explica que el projecte de millora de la Me-1 precisament incorpora un carril bici de 2,5 metres per a bicicletes de muntanya i vorals també de 2,5 metres destinats en part a l'ús de bicicletes de carretera.
Per la seva part, el conseller d'Esports, Juanjo Pons, recorda que la Comissió de Seguretat que es va crear entre el Consell Insular, associacions ciclistes i la Guàrdia Civil de Trànsit ja apuntava la necessitat de crear aquests tipus d'espais.

Maó, 13 de febre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS