Notícies i actualitat

Més de 300 persones han estat ateses per l’Oficina Insular d’Habitatge Social

Data : 20/07/2018

La consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, acompanyada de la tècnica d’Habitatge Social del Consell, Elisa Marí, i la responsable de programes Provivienda, Josune Huidobro, han presentat aquest matí les dades d’ús de l’Oficina Insular d’Habitatge Social, oberta el 13 de febrer del 2018.

Gómez ha remarcat que “les dades ens mostren la necessitat de fer noves polítiques d’Habitatge. No es tracta només de fer promocions de pisos de lloguer social assequibles, noves formes d’accés i gestió de l’habitatge sinó que es tracta també de la posada en marxa de serveis com l’atenció i acompanyament i ajuda a les persones que no poden fer front al pagament dels seus habitatges, a les que es troben en una situació de desnonament o que no troben un habitatge on viure. Aquesta oficina pretén ser un canal d’informació com a eina d’empoderament pels ciutadans i ciutadanes i que ens ajudi a protegir el dret que tenim tots i totes a l’habitatge”.

En total, han estat 144 unitats familiars que han estat ateses, que representen un total de 320 persones. D’aquestes, 107 són menors d’edat i gairebé el 76% de les persones són d’origen espanyol. Destaca que el 74% de les persones i famílies ateses viuen en règim de lloguer, i el 48% tenen fills/es, en la majoria dels casos, menors d’edat al seu càrrec.

Pel que fa a municipis, el 65% corresponen a Maó i Es Castell, sent Alaior el municipi amb menys demanda. Gairebé el 50% ho ha fet per iniciativa pròpia, mentre un 11% ha estat derivat a l’Oficina després d’haver passat per les oficines de l’IBAVI.

Les tipologies de demandes d’informació que han rebut més sol·licituds per part dels usuaris han fet referència a la recerca d’habitatge i a la mediació de conflictes, seguit d’informació general, ajudes socials i demandes de desnonament. En total, s’han realitzat 887 atencions per part de l’equip de professionals ubicats a l’oficina, format per una treballadora social, una advocada i una administrativa.


Maó, 20 de juliol del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS