Notícies i actualitat

El Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca posaran en marxa enguany 49 noves places per a persones dependents

Data : 11/02/2015

Suposaran una inversió de 668.604 euros per part del Govern a l’illa, i el nombre de places s’incrementarà fins a un total de 402

El Govern de les Illes Balears, mitjançant la Conselleria de Família i Serveis Socials, i el Consell Insular de Menorca posaran en marxa enguany 49 noves places per a persones dependents, de tipus residencial i de centre de dia, distribuïdes entre diferents municipis de l’illa, fet que implicarà una inversió de 668.604 euros de l’executiu balear.

Així ho han explicat avui a la conferència de premsa la consellera de Família i Serveis Socials, Sandra Fernández; el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, i la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, després de la reunió mantinguda a la seu insular amb els batles des Mercadal, Francesc Javier Ametller; de Sant Lluís, Cristóbal Coll, i de Ferreries, Manuel Monerris, i a la qual ha assistit també el director general de Serveis Socials, Rafael Romero.

Aquesta ampliació de recursos per a persones en situació de dependència respon a la petició realitzada pel Consell Insular de Menorca i s’ubicarà als ajuntaments des Mercadal, Sant Lluís i Ferreries, on s’ubicaran els nous recursos. Així, as Mercadal disposaran de 12 places més, 20 a Sant Lluís i 17 a Ferreries. L’ampliació dels serveis es fa en funció de les necessitats detectades a cada localitat i la possibilitat de creació de noves places. Aquesta ampliació permetrà, en el seu moment, rebaixar més d’un 30 % la llista d’espera.

Aquestes xifres reflecteixen, segons el parer de Sandra Fernández, que els serveis socials “han estat una prioritat per a aquest govern des del primer moment”. No obstant això, i malgrat que s’ha fet un esforç “molt important a Menorca”, la consellera ha reconegut que “mentre quedi una sola persona en llista d’espera, cal continuar treballant intensament i créixer en serveis”.

En la mateixa línia s’ha manifestat el president del Consell Insular, que ha agraït l’esforç “summament important del Govern balear”. “Els 7,3 milions d’euros que destina a places per a persones dependents de Menorca són una quantitat molt rellevant, encara que queda molt per fer,” ha destacat.

Igualment, Tadeo ha recordat que el departament insular de benestar social compta actualment “amb el major pressupost de la seva història”, fet que demostra la importància que la institució atorga als serveis socials i a les persones que atenen.

Del total de places que es posaran a disposició de les persones dependents, ja estan operatives 13 —totes residencials— i a l’espera de ser ocupades, mentre que la resta s’anirà afegint a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència a mesura que finalitzi la construcció del recurs on s’ubiquen. Això no obstant, es garanteix que totes estaran en funcionament enguany.

De les 13 places residencials que ja estan operatives, 9 es troben a Sant Lluís i 4 a Ferreries. De les 36 que s’aniran afegint a mesura que estiguin disponibles, 12 se situen as Mercadal (11 de centre de dia i 1 residencial), 11 a Sant Lluís (totes residencials) i 13 més a Ferreries, també residencials.

Actualment, la Conselleria de Família i Serveis Socials finança mitjançant un conveni amb l’ajuntament respectiu o amb el Consell Insular de Menorca un total de 353 places per a persones dependents a l’illa, ja siguin a residències (250) o a centres de dia (103).

El finançament d’aquestes places per a persones dependents a Menorca suposava fins ara una inversió de 6.649.475,12 euros per part del Govern de les Illes Balears, i a partir d’enguany s’afegiran les 49 que s’incorporen a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència, i que han implicat un esforç pressupostari de 668.604 euros (+10,05 %). D’aquesta forma, el Govern finança a Menorca un total de 402 places de residències i centres de dia per a persones dependents, el que suposa una inversió total de 7.318.079,12 euros.

Maó, 11 de febrer de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS