Notícies i actualitat

El Consell concedirà un total de 299.000 euros per potenciar els sectors industrial, primari i comercial de Menorca

Data : 10/02/2015

El Consell Insular concedirà un total de 299.000 euros per potenciar els sectors industrial, primari i comercial de Menorca durant el present any. Així es va aprovar ahir, dilluns 9 de febrer, per Consell Executiu mitjançant una sèrie de convenis amb les entitats corresponents.

D’aquesta forma, el Departament d’Economia, Medi Ambient i Caça firmarà un conveni amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen del Formatge Mahón-Menorca per valor de 80.000 euros amb la finalitat de potenciar les tasques de promoció i assistència a fires.

El formatge Mahón-Menorca disposa des de 1985 de la protecció d’una denominació d’origen i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen d’aquest producte és l’únic d’aquestes característiques a l’illa.

Pel que fa al sector bijuter, rebrà una ajuda de 70.000 euros perquè l’Associació Espanyola de Fabricants Exportadors de Bijuteria i Accessoris (SEBIME) pugui fomentar la promoció i comercialització dels seus productes.

Cal recordar que SEBIME és l'única entitat d’àmbit insular que engloba i dóna suport al sector bijuter de Menorca en el camp de la promoció.

La conselleria que dirigeix Fernando Villalonga signarà un altre conveni amb l’Associació de Fabricants de Calçat de Menorca per valor de 70.000 euros per ajudar aquest col·lectiu en les seves tasques de promoció i formació amb l’objectiu de millorar-ne les vendes.

En el present conveni s’inclou la campanya de promoció de la marca de garantia Avarca de Menorca.

Pel que fa al sector comercial, també està prevista la rúbrica d’un conveni amb l’Associació Empresarial de Comerciants de Menorca (ASCOME) per una quantitat de 15.000 euros per fer costat en les tasques de formació i campanyes suport al comerç.

Per altra banda, també se signarà un conveni amb els ajuntaments per col·laborar en el seu suport en matèria de dinamització comercial i foment dels productes agroalimentaris de Menorca per valor de 64.000 euros.

El president del Consell Insular, Santiago Tadeo, explica que “aquests convenis ajuden a la dinamització d’una part important de l’economia de Menorca i que a més contribueixen a la promoció exterior de l’illa”.

Per la seva banda, el conseller Fernando Villalonga destaca que “aquestes línies de subvenció són possibles en gran mesura gràcies a la bona feina de contenció de la despesa corrent i de priorització de les inversions a realitzar que ha fet aquest equip de govern”.

Maó, 10 de febrer de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS