Notícies i actualitat

El Consell Insular activa el protocol de conservació i manteniment de carreteres pel mal temps

Data : 05/02/2015

Avui, dijous 5 de febrer, el Consell Insular de Menorca ha activat el protocol de conservació i manteniment de carreteres per fer font a la possible formació de plaques de gel al paviment a causa de les previsions meteorològiques per a aquests dies. Segons aquestes previsions, Menorca està en alerta vermella per vent i fenòmens costaners i de moment pot caure neu a cotes de 200 metres.

Segons aquest dispositiu que activa el Departament de Mobilitat i Projectes a través de la UTE Innova-Olives, el Consell Insular té a la seva disposició quatre tones de sal per combatre situacions de glaçades a les carreteres. En cas de necessitat s'acudiria a les cooperatives.

Si fos necessari també es retiraria neu amb maquinària d'estesa de material com motoanivelladores, pales o tractors escampadors de gra, gràcies a la col·laboració amb empreses locals.

Segons aquest protocol, les carreteres de Menorca es divideixen en tres zones: zona de llevant o zona 1, la del centre o zona 2 i la de ponent o zona 3. A cadascuna d'aquestes zones es disposaran, en cas de necessitat, tres equips formant dos subequips de quatre operaris com a mínim amb personal de la UTE encarregada del manteniment de les carreteres i del mateix Consell Insular, amb l'objectiu de repartir sal i retirar la neu.
També s'han classificat les carreteres per ordre de prioritat. Les més sensibles per la seva importància són les del grup 1 i corresponen a les que donen accés a una població superior al 2%, amb una IMD superior a 1.000 vehicles i les que són única alternativa de comunicació.
L'objectiu és assegurar primer la conducció a les del grup de prioritat 1, després a les del grup 2 i en darrer lloc a les del grup 3. Dintre del primer grup destaca l'accés a l'Hospital Mateu Orfila i a l'Aeroport de Menorca.

Per la seva part, el Govern balear té les competències de coordinació del servei d'urgències i emergències en aquestes situacions a través del servei SEIB 112. A Menorca, el conseller de Cooperació, Esports i Habitatge, Juanjo Pons, recorda al conjunt de la població que, sense estar en una situació greu, cal mantenir una sèrie de prevencions com:

- Evitar circular per carretera si no és indispensable.
- En cas de dubte o emergències telefonar al telèfon 112 (@112IllesBalears)


Maó, 5 de febrer de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Prioritat carreteres
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS