Notícies i actualitat

Mostreig intensiu de mostres de sòls agrícoles

Data : 13/07/2018

El Consell Insular de Menorca ha iniciat aquesta setmana, del 9 al 13 de Juliol, un mostreig intensiu de mostres de sòl agrícola. L’objectiu d’aquest mostreig és conèixer l’estat del sol per millorar la fertilització que realitzen els pagesos professionals dels seus cultius.

Al llarg de la setmana s’han desplaçat a Menorca diversos tècnics de la conselleria de Medi Ambient del Govern Balear que junt amb tècnics del Consell Insular de Menorca van estar treballant durant tota la jornada amb la modificació del pla d'actuació de zones vulnerables per contaminació de Nitrats (tot el Sud de Menorca està declarat com a vulnerable). Finalment, ahir es va incorporar al mostreig personal de l’empresa pública SEMILLA del Govern Balear que estan col·laborant en la interpretació de les dades.

Durant el mes d'agost, personal tècnic del Centre de Capacitació i Experimentació Agrícola (Sa Granja) explicaran els resultats dels 100 punts analitzats, de manera particularitzada, als pagesos de les explotacions. Al setembre, es té previst realitzar una jornada oberta al públic, d’especial interès per al sector agrícola, on s’explicaran els resultats globals de les mostres de sòls i també es realitzaran recomanacions de caràcter general.

Es dóna la circumstància que fa deu anys es va realitzar un mostreig similar a les mateixes parcel·les pel que es podrà realitzar una comparativa real de com han evolucionat els sols durant aquests anys i relacionar-ho amb l'activitat que s'hi hagi realitzat.

Maó, 13 de juliol del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS