Notícies i actualitat

Sant Lluís i Es Mercadal s’uneixen al pla integral d’Ecovidrio per a incentivar el reciclatge de vidre durant l’estiu

Data : 12/07/2018

El Consorci de Residus de Menorca s’ha sumat a la iniciativa d’Ecovidrio d’implementar un pla integral per a incrementar el reciclatge dels envasos de vidre en establiments hotelers de les zones costaneres de Menorca. En aquesta nova edició, els municipis de Sant Lluís i Es Mercadal s’han unit a la campanya amb l’objectiu d’augmentar la recollida selectiva dels envasos de vidre, a través del contenidor, respecte a l’estiu de l’any anterior.

L’estiu esdevé una època fonamental per a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre donat a l’impacte del turisme, l’augment poblacional i, en conseqüència, l’increment del consum en el sector hoteler. Aquests factors fan que durant aquest període es reciclin aproximadament el 30% dels residus dels envasos de vidre de tot l’any. A més a més, la col·laboració del sector hoteler és clau ja que genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.

‘Pren nota, recicla vidre’: una iniciativa per l'hostaleria sostenible

La campanya ‘Pren nota, recicla vidre’ arribarà a 200 establiments hotelers de les localitats de Sant Lluís i Es Mercadal. Amb l'objectiu de mobilitzar als professionals d'aquest sector, Ecovidrio realitzarà més de 600 visites d'informació i sensibilització durant el període estiuenc. A més, s'instal·laran contenidors amb motiu de la campanya, i es lliuraran més de 170 galledes per facilitar el transport dels residus d'envasos de vidre i el seu posterior reciclatge.
Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l'estiu i podran seguir la seva posició en el rànquing a través de la web www.tomanotareciclavidrio.es. Els locals més compromesos amb el reciclatge d'envasos de vidre i que aconsegueixin major puntuació, rebran com a premi una classe magistral amb Quique Dacosta, xef reconegut amb tres Estrelles Michelín.


Dades de reciclatge de vidre a Menorca


Segons les últimes dades relatives a 2017, els menorquins van reciclar un total de 3.028.640 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 33,2 kg.
Respecte a la taxa de ‘contenirització’, Menorca se situa amb una mitjana de 173 habitants per contenidor, explicant en l'actualitat amb un total de 528 contenidors per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

Maó, 12 de juliol del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS