Notícies i actualitat

La FFTM i els Ajuntaments sumen esforços per millorar el producte i la informació turística de l'Illa

Data : 13/07/2018

La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha proposat un conveni de col·laboració als vuit ajuntaments “per coordinar el servei i el material d’informació turística, així com les accions de promoció del producte turístic”.

Maite Salord: “En una qüestió de primer ordre com el turisme, tots hem de sumar i remar en la mateix direcció i, en aquest sentit, hem de ser conscients que els productes que promocionem han de ser innovadors i diferenciadors i que el discurs i la imatge que projectem ha de ser coherent”.La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i els vuit ajuntaments faran feina de forma coordinada per millorar el producte turístic de l’illa. Aquesta és la principal finalitat del conveni de col·laboració que han presentat avui matí a Ciutadella la consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives, la directora gerent de la FFTM, Irene Moya, i els regidors de turisme dels diferents ajuntaments.

Es tracta del primer document d’aquestes característiques signat per totes les administracions menorquines, un fet que la consellera ha valorat molt positivament:

“Amb aquest acte d’avui, Consell i ajuntaments confirmem que el turisme és un assumpte capital per a Menorca. En una qüestió de primer ordre com aquesta, tots hem de sumar i remar en la mateixa direcció i, en aquest sentit, hem de ser conscients que els productes que promocionem han de ser innovadors i diferenciadors i que el discurs i la imatge que projectem ha de ser coherent amb el que som, sense fissures”.

Salord ha recordat que la línia seguida per la FFTM per posicionar l’illa com una destinació única a la Mediterrània passa per situar la naturalesa i la cultura com a principals actius, sent la declaració de la Reserva de Biosfera i la candidatura a Patrimoni Mundial dos grans valors.

Producte, informació i imatge
L’acord presentat avui, vigent de l’1 de gener al 31 de desembre del 2018, té per objecte regular la col·laboració interadministrativa “per coordinar el servei i el material d’informació turística, així com les accions de promoció del producte turístic” que es realitzin des dels municipis en tres àmbits diferents: a) accions de creació i impuls del producte turístic en temporada baixa; b) estandardització de la producció de material informatiu; i c) creació i adaptació de la imatge que emprin totes les oficines d’informació turística a la Marca Menorca.

En el primer apartat s’inclouen les activitats i esdeveniments que contribueixin de manera directa o indirecta a millorar la competitivitat, la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística de l’illa. S’estableix, a més a més, que les accions han de fomentar la sensibilització de la ciutadania envers el turisme.

En el segon apartat tenen cabuda tots els materials informatius de caire turístic que generin els ajuntaments i que, d’acord amb el conveni de col·laboració, han d’incorporar la Marca Menorca i editar-se com a mínim en 4 idiomes (català, castellà, anglès i alemany).

El tercer apartat comprèn l’adaptació de la imatge de les oficines municipals al branding Menorca. L’objectiu, recull el conveni, “és crear una imatge unificada i identificable”. D’aquesta manera s’aconsegueix una major coherència i eficàcia en la comunicació de la Marca Menorca.

A més a més, el conveni estipula que els ajuntaments que gestionin oficines d’informació turística hauran d’instal·lar i utilitzar el sistema Regturisme que empra la FFTM per a la recollida de dades d’interès turístic.

La FFTM, per la seva banda, aportarà un màxim de 15.000 euros a cadascun dels ajuntaments un cop hagin justificat l’efectiu compliment del conveni en la seva totalitat. Evidentment, l’ens de gestió turística proporcionarà als consistoris totes les eines, recursos i materials que resultin necessaris per donar compliment a aquests acords.

Maó, 13 de juliol del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS