Notícies i actualitat

25 persones procedents de l’atur col·laboren a partir d’avui amb el Consell i Govern per prevenir incendis a les zones boscoses de les urbanitzacions

Data : 02/02/2015

Un total de 25 persones procedents de l’atur participen a partir d’avui amb el Consell Insular, Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), i amb l'Institut Balear de la Natura (IBANAT) en el programa de col·laboració social que impulsa l’administració insular amb l’objectiu de dur a terme tasques de prevenció d’incendis a les zones boscoses de les urbanitzacions de l’Illa.

Es tracta de la tercera fase d’aquest programa que va iniciar el Consell Insular a fins de l’any 2012 amb la col·laboració d'IBANAT i SOIB i dels diferents ajuntaments implicats.

Per la seva banda, el SOIB bonifica aquestes persones amb el subsidi d’atur (426 euros), quantitat que es completada amb una aportació extra procedent del departament de Mobilitat i Projectes del Consell Insular. A més, les persones en situació d’atur seleccionades reben formació i un diploma acreditatiu d’haver completat aquesta iniciativa. De fet, alguna de les persones que van participar a les dues fases anteriors ha trobat feina en aquest sector.

Amb les tres fases d’aquest programa un centenar de persones procedents de l’atur s’han pogut beneficiar d’aquesta iniciativa, que per altra banda és pionera a Espanya, segons explica el responsable d’IBANAT a Menorca, Jorge Casado.

La duració d’aquesta tercera fase és de tres mesos i està prevista que acabi per abril. Les 25 persones seleccionades es repartiran en cinc brigades de feina que actuaran a Es Grau, Son Parc, Torresolí i Serpentona. Una sisena brigada formada per personal d’Ecoverd, de la Fundació de Persones amb Discapacitat de Menorca, ajudarà actuant a Cala Galdana. Aquesta actuació es complementa amb el suport de la brigada d'IBANAT,  i  d’empreses forestals per obrir camí.

A més, a la vegada que es neteja el bosc de vegetació susceptible de provocar incendis es complementa l’operatiu amb la retirada de fems i brossa que es troba i que es portada a un punt verd. També col·laboren les brigades dels ajuntaments en el cas de trobar material de grans dimensions.

“El nostre objectiu és doble: ajudar un grup de persones procedents de l’atur a rebre formació que pot ser emprada per iniciar una activitat professional i en segon lloc col·laborar amb el Govern i Ajuntaments per prevenir possibles incendis”, explica el conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre.
Els primers dies les 25 persones seleccionades rebran formació diferent as Mercadal -les aules de la sala polivalent- per començar a treballar dins les urbanitzacions a partir del dia 11 de febrer.
 
 
Maó, 2 de febrer de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS