Notícies i actualitat

Dades d’ocupació del primer mes del bus a Favàritx

Data : 12/07/2018

El servei de bus de línia entre Maó i Favàritx ja fa un mes que està operatiu. Aquest nou servei que funciona enguany de manera excepcional mentre no es pugui disposar d'una zona d'estacionament transitòria o definitiva. L’objectiu d’aquest servei és garantir tant a residents com a visitants l'accés a l'entorn de Favàritx, que mai ha disposat de zones d'estacionament regulades, i evitar els problemes que es podrien haver donat enguany si no s'hagués pres aquesta mesura.

D’acord amb les dades que ens ha ofert l’empresa operadora, Autos Fornells, durant aquest primer mes, de l'1 al 30 de juny, la línia ha comptat amb 1.995 usuaris. A tots aquests usuaris se’ls hi ha d'afegir els que hi han accedit amb taxi o transport discrecional i empreses de turisme actiu que sumen, només en el mes de juny, 448 persones més. Destacar que durant els deu primers de juliol els usuaris de la línia han augmentat notablement amb un total de 1.327 usuaris, una mitjana de 133 per dia.

La demanda ha estat variable en funció del temps. El dia punta ha estat el 4 de juliol amb 227 passatgers. La demanda d’anada i tornada s’ha concentrat entre les 11:00 h i les 19:00 h, repartida de manera molt lineal. Per altra banda, des de dia 15 de juny han començat a operar les freqüències de temporada alta, passant de 6 a 13 sortides i tornades diàries, el que resulta ser aproximadament un autobús cada hora.

Aquest servei opera enguany de manera excepcional per garantir l'accés tant a residents com visitants a l'entorn de Favàritx, situat al Parc Natural de l'Albufera des Grau, amb la previsió de disposar el pròxim any d'una zona d'estacionament un cop aprovat definitivament el PRUG (pla rector d'usos i gestió) que és l'instrument de planificació pertinent.

Maó, 12 de juliol del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS