Notícies i actualitat

El Consell proposa els Batles fórmules per agilitzar els tràmits urbanístics per afavorir les economies municipals

Data : 03/11/2011

Conscient de la necessitat d’impulsar l’economia de Menorca en general, l’equip de govern del Consell Insular ha plantejat avui a la reunió de batles que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Sant Lluis diferents fórmules per mirar d’agilitzar els tràmits urbanístics en aquest sentit.

El conseller d’Ordenació de Territori, Cristòbal Huguet, ha proposat als batles que les autoritzacions en zona de servitud de protecció de Costes puguin ser donades directament pels mateixos consistoris. També ha plantejat que les llicències de primera ocupació puguin substituir les cèdules d’habitabilitat que donen accés a llum i aigua.

En altre dels punts ha exposat la necessitat d’obtenir una millor coordinació entre el Consell i els ajuntaments en les declaracions d’interès general per evitar al màxim l’aparició de deficiències en els expedients.

Reduir els tràmits pel que fa al Catàleg d’Edificis en Règim Especial per a construccions properes a la costa i comptar en el termini d’un mes amb els suggeriments dels Ajuntaments per a la modificació puntual del PTI, són altres de les propostes fetes pel conseller Cristòbal Huguet.

El conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre, per la seva part, ha explicat als representants municipals les darreres decisions sobre transport públic i l’estat de la qüestió dels taxistes i ha demanat que els Ajuntaments puguin indicar les mancances que veuen sobre el sistema d’autobusos.

El conseller d’Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, s’ha dirigit als batles perquè ells puguin aportar les seves respectives visions de com es pot resoldre d’una manera conjunta el problema de l’aigua.

En aquesta reunió també s’ha posat damunt la taula temes relacionats amb les Policies Locals, camins rurals i un conveni de col·laboració entre el Govern, Consell i Ajuntaments amb el Col·legi de Veterinaris de Balears sobre animals de companyia.


Maó, 3 de novembre 2011


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS