Notícies i actualitat

El Festival de Cinema de Menorca creix com a aliat cultural de l'illa

Data : 10/07/2018

El Festival de Cinema de Menorca ha presentat la seva 3a edició en una roda de premsa institucional al Consell Insular de Menorca en què hi han assistit Miquel À. Maria, conseller de Cultura del Consell Insular; Francesc Rotger, director de l'Institut d'Estudis Balears; Héctor Pons, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Maó; Josep Juaneda, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Ciutadella; i Inés Garrell, directora del Festival de Cinema de Menorca.

La primera autoritat balear en prendre la paraula ha estat Miquel Àngel Maria, conseller de Cultura del Consell Insular, que ha volgut destacar els quatre valors que el festival representa per la cultura, el turisme i l'economia de l'illa: la diversificació de l'oferta cultural, la continuïtat, la promoció del sector audiovisual a Menorca, i l'ajuda a la "marca Menorca" com a destí cultural. També ha afirmat que el Festival no és només una anècdota sobre cinema sinó una cita ineludible.

Segons Xisco Rotger, director de l'Illenc, aquesta institució té la labor de promocionar les illes com a plató de rodatge i de promocionar la feina audiovisual que s'hi fa, concedint ajudes. I ha mostrat satisfacció davant la iniciativa del Festival de Cinema de Menorca, que permet que diverses institucions puguin col·laborar d'aquesta manera.

En la seva intervenció, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Maó Héctor Pons ha felicitat el festival per la seva evolució i celebra especialment la suma de nous espais per a projeccions i activitats, com el Casino Mahonés, Ocimax, el pati de Sant Francesc o Llatzeret. Pons també ha assenyalat que la voluntat de l'Ajuntament de Maó és continuar donant suport, tant en l'àmbit logístic com en l'econòmic, al festival, tot i que "no sempre podem contribuir tant com voldríem, almenys en un gest de voluntat política volem que el festival es consolidi a la nostra ciutat juntament amb Ciutadella".

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Ciutadella, Josep Juaneda, ha valorat molt positivament la transmissió de valors educatius i socials que el festival representa per la societat. També n'ha destacat les activitats que fa al llarg de l'any i rep la setmana del festival amb molta il·lusió en nom de Ciutadella per la inauguració, que serà a la plaça de la Catedral, i per Can Saura com a nou espai. L'Ajuntament de Ciutadella es compromet també a continuar col·laborant i treballant per a transmetre valors educatius i socials a través de la cultura.

La directora del Festival, Inés Garrell, ha presentat les seccions del festival i la línia de programació, però ha volgut destacar l'objectiu de descentralitzar el festival i de fer-lo arribar a diversos espais de l'illa, repartits entre Maó i Ciutadella. També ha subratllat la desestacionalització de les activitats que programa durant la resta de l'any, com cicles específics de cinema o tallers a escoles. La col·laboració entre illes també ha estat un dels punts del discurs d'Inés Garrell, així com els espais de networking o el valor del sector audiovisual balear. La directora ha posat èmfasi en la Jornada professional, una proposta única per a la indústria audiovisual que aquest any portarà professionals del món documental i que serà un espai important per a l'intercanvi d'experiències o màster class.

Sobre la setmana del festival, una de les novetats que ha explicat la directora són els nous noms del premis: Premi Talaiot en la secció Balears en Curt; Premi Auzina, per a Illes en Curt; i Premi Poc a Poc per al llargmetratge més ben valorat pel públic.

Garrell també ha apuntat que el pressupost del festival ha augmentat però que hi ha la necessitat d'un compromís de les administracions per tal de consolidar el Festival i vetllar per la seva continuïtat.

Maó, 10 de juliol de 2018.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS