Notícies i actualitat

El Consell Insular impulsa una web per reunir i millorar la projecció dels artistes de Menorca

Data : 09/07/2018

La intensa activitat artística i cultural de Menorca és un fet conegut i destacat per tothom que coneix l’illa.

Més enllà del món amateur i del voluntariat cultural, hi ha un nombre important d’artistes individuals i col·lectius que conreen de manera professional alguna disciplina artística. Però un aspecte sobre el qual cal millorar és la difusió, tant en l’àmbit de Menorca com, sobretot, exterior.

Els darrers anys hi ha hagut alguna iniciativa editorial que ha permès aplegar i conèixer la tasca dels artistes menorquins en algun àmbit, com la pintura i la fotografia. Però com ho fa una persona de Menorca o de fora que vulgui aproximar-se al conjunt dels artistes de l’illa, veure una mostra de la seva obra i, eventualment, posar-s’hi en contacte? Fins ara, no existia un directori global.

Per omplir aquest buit i superar aquesta mancança, el Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca posa en marxa el portal web http://artistes.menorca.es, cridat a ser una eina que permetrà localitzar, analitzar i difondre el treball dels artistes vinculats a Menorca i que estan en actiu: creadors i creadores nascuts a l’illa, i d’altres que hi desenvolupen bona part de la seva feina. També inclourà tota la informació sobre el fons artístic del Consell Insular.

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, destaca que aquest portal és una aposta per la professionalització del sector, i s’erigeix com un espai per a la recerca i la divulgació dels projectes realitzats pels artistes, i atorgarà l’oportunitat de conèixer de primera mà les propostes d’aquests creadors i creadores que resideixen a l’illa o que hi tenen una relació estreta.

El desenvolupament del projecte té previst cobrir quatre sectors: arts visuals, arts literàries, arts escèniques i arts musicals. El primer àmbit que s’omplirà de contingut serà el dels artistes visuals, i progressivament s’ampliarà als altres sectors.

De moment s’ha obert un primer termini per a la incorporació dels artistes visuals, que tenen fins el 30 de juliol per sol·licitar la seva inscripció. La incorporació a aquest arxiu d’artistes no és automàtic, sinó que segueix uns criteris de selecció. Els artistes interessats trobaran aquests criteris i el formulari per sol·licitar la seva inscripció a la mateixa pàgina web, a la secció d’arts visuals.

Es preveu que a finals de gener de 2019 s’hagi completat la informació dels quatre àmbits: arts visuals, literàries, escèniques i musicals.

Anualment es revisaran els continguts i s’obriran períodes d’inscripció per a nous artistes susceptibles d’entrar a formar parat d’aquest arxiu.

Més informació a la web http://artistes.menorca.es/, o a través del correu electrònic artistesmenorca@cime.es.

Maó, 9 de juliol del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS