Notícies i actualitat

El Centre Artesanal inicia les seves visites guiades a l'exposició “Fabricant Menorca. L’Artesania ahir, avui demà”

Data : 06/07/2018

Les visites, gratuïtes i sense reserva prèvia, es faran tots els dimarts, del 10 de juliol al 28 d’agost, en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Gràcies a aquesta iniciativa, la gent que visiti el centre podrà gaudir d’una atenció personalitzada i conèixer detalls i curiositats poc coneguts de l’artesania menorquina.Dimarts, 10 de juliol, comencen les visites comentades a l’exposició “Fabricant Menorca. L’artesania ahir, avui i demà”. Amb aquest nou servei, les persones que visitin el Centre Artesanal de Menorca podran gaudir d’una atenció personalitzada per recórrer la mostra permanent, amb l’explicació de detalls i curiositats que no apareixen en els panells informatius i que els permetran descobrir aspectes poc coneguts de l’artesania menorquina.

Les visites es faran tots els dimarts, del 10 de juliol al 28 d’agost, en català (11 h), castellà (12 h) i anglès (13 h). L’entrada serà gratuïta i no caldrà reserva prèvia. El Centre Artesanal de Menorca posa a disposició dels interessats un telèfon i un correu electrònic per ampliar la informació o fer les consultes pertinents: 971 154 436 / centre@artesaniademenorca.com. També s’ha actualitzat la web www.artesaniademenorca.com per comunicar els detalls del servei.

Una mostra amb 16 oficis artesans
La recent ampliació de l’exposició ha permès incorporar sis oficis artesans nous als deu ja existents. Aquests oficis nous són els d’arader, paredador, formatger, guarnicioner, apicultor i vinater, que s’han sumat als d’esparter, pastisser, ceramista, ferrer, modista, mestre d’aixa, fuster, sabater, joier i picador de pedra.

Així doncs, la mostra està composta actualment 16 cubicles representatius dels 16 oficis escollits. Tots tenen la mateixa aparença: una gran lona, amb el retrat de l’artesà que representa l’ofici i un breu resum de la seva experiència personal; dos plafons amb la informació sobre les característiques tècniques i imatges de l’ofici en concret; i una petita escenografia consistent en un taulell, eines i materials i algunes peces destacades completa la posada en escena. Tots els textos estan en sis idiomes: català, castellà, anglès, alemany, francès i italià.

Una altra de les novetats ha estat la incorporació d’elements interactius amb els quals es pretén reforçar la vessant creativa i de manipulació que caracteritza l’artesania. Finalment, s’han instal·lat monitors per projectar quatre audiovisuals sobre els oficis d’arader, pastisser, joier i paredador. En els quatre casos s’ha donat el protagonisme als joves artesans, que són els que representen el present i el futur d’aquesta professió.

Maó, 6 de juliol del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS