Notícies i actualitat

Els projectes de cooperació entre el Consell i els diferents municipis de Menorca han suposat una inversió total d'1,2 milions d'euros l'any 2014

Data : 27/01/2015

El conjunt dels projectes de reforma i millora en els diferents municipis de Menorca que conformen el Pla Insular de Cooperació de l'any 2014 han suposat una inversió total d'1,2 milions d'euros, dels quals 525.000 procedeixen de l'Administració insular i la resta dels ajuntaments, a través de convenis bilaterals signats amb el Consell.

De fet, dels 525.000 euros que aporta el Consell Insular, 425.000 estaven consignats en el pressupost de l'any 2014 i els 100.000 restants en els comptes generals d'enguany. «Aquí ja es pot comprovar com beneficia Menorca la nova Llei de finançament dels consells insulars, perquè gràcies al seu nou repartiment de recursos públics hem pogut habilitar una partida per ajudar els municipis a dur endavant les obres de millora i reforma que consideren més adients», explica el president d'aquesta administració, Santiago Tadeo.

L'obligació de fer front a sentències milionàries derivades d'actuacions d'ordenació del territori de mandats anteriors va motivar que l'equip de govern actual prioritzés encara més les inversions a realitzar. Només l'any 2014 es van pagar 1,5 milions d'euros per abonar la part corresponent a una d'aquestes indemnitzacions judicials.

Recordam que a través del Pla Insular de Cooperació el Consell Insular col·labora amb els diferents ajuntaments en el finançament de projectes que cada municipi decideix impulsar segons les seves necessitats.

L'Ajuntament de Ciutadella va presentar dos projectes: subministrament de l'equipament de l'escenari del Teatre des Born i restauració dels baluards dels bastions de sa Font i del Governador. El municipi de Ferreries va proposar l'ampliació i millora del centre de jubilats, obra ja feta i inaugurada i que presta servei a 600 usuaris.

L'Ajuntament des Mercadal va demanar finançament respecte a l'annex al projecte d'instal·lacions del centre de dia, i per a la remodelació i millora del geriàtric municipal. En el cas des Migjorn Gran la petició es va centrar en el projecte integrat d'obres i activitat d'ampliació del Saló Verd per habilitar-hi un vestidor.

Un aparcament al carrer de Ciutadella d'Alaior i l'adquisició i instal·lació d'una zona de jocs infantils, conformen els projectes d'Alaior, que per altra banda ja estan acabats. Un parc infantil va ser la petició de Sant Lluís.

A Maó les demandes s'han centrat en la reforma de les cruïlles del carrer Pedro M. Cardona i la millora, adquisició i instal·lació d'una zona infantil al parc des Freginal. I, finalment, en el cas des Castell, l'actuació està destinada a ampliar la xarxa de canalització d'aigües pluvials al carrer Stuart.

Maó, 27 de gener de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS