Notícies i actualitat

El Consell col·labora amb Tràfic per prioritzar la pràctica del ciclisme durant els diumenges i festius al triangle Maó-Fornells-Mercadal

Data : 27/01/2015

El Consell Insular col·labora amb la Direcció General de Tràfic per posar en marxa a partir d'aquest diumenge dia 1 de febrer un circuït destinat a proporcionar un espai que prioritzi la pràctica del ciclisme al triangle format per les carreteres Maó-Fornells (Me-7), Mercadal-Fornells (Me-15) i Camí d'en Kane entre Maó i Mercadal.

Així ho ha explicat avui la responsable de la Direcció General de Tràfic a Balears, Maria Teresa Suau, acompanyada dels consellers de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre; i de Cooperació, Esports i Habitatge, Juanjo Pons. De fet, el president de la Federació Balear de Ciclisme, Arturo Sintes, estava citat per assistir a la presentació d'aquest projecte, però no ha pogut ser-hi per motius laborals.

La iniciativa que parteix de l'administració central planteja reduir la velocitat de la circulació a 50 km per hora des de les set del matí fins a les dues del migdia durant els diumenges i festius en aquest tram de carreteres que sumen un total de 45 km aproximadament. En aquest sentit, des del departament de Mobilitat i Projectes s'han instal·lat ja els preceptius cartells per informar als usuaris d'aquestes vies. Aquest projecte té en principi una durada d'un any, però no s'aplicarà durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, temporada en què disminueix la pràctica del ciclisme per l'elevada temperatura i per l'alta concentració de vehicles al conjunt de carreteres menorquines.

Després del País Basc, Menorca és el primer territori de l'Estat espanyol on es posa en marxa aquest projecte pilot. El conseller Alejandre ha explicat que s'està estudiant ampliar aquesta iniciativa a la zona de Ponent de l'Illa.

Per la seva banda, el conseller Juanjo Pons ha afirmat que Menorca és un territori idoni per a la pràctica d'aquest esport i que aquest missatge ha d'arribar tant als turistes com pels propis residents. També ha recordat les campanyes de conscienciació de la necessitat de respectar la distància d'un metre i mig entre vehicles i ciclistes, tant amb les companyies de lloguer de cotxes sense conductor com amb els centre educatius.

En aquest sentit el conseller Juanjo Pons ha explicat que la comissió de seguretat que es va crear al seu dia entre el Consell Insular, associacions ciclistes i la Guàrdia Civil de Tràfic ja apuntava la necessitat de crear aquests tipus d'espais.

Maó, 27 de gener de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS