Notícies i actualitat

L'Associació Leader Illa de Menorca aprova 16 projectes amb una inversió total per valor de 738.560 euros

Data : 23/01/2015

L'Associació Leader Illa de Menorca ha aprovat avui un total de 16 projectes amb una inversió total de 738.560 euros, dels quals 390.810 euros procedeixen d'aquesta entitat i la resta dels particulars i diferents ajuntaments.

L'Associació Leader Illa de Menorca està formada per representants de tots els sectors econòmics de l'illa i neix amb el compromís d'ajudar a dur terme actuacions dirigides al desenvolupament rural i a la dinamització de l'economia menorquina.

Avui s’ha reunit el Consell Rector de l'Associació Leader Illa de Menorca que està formada per set membres: un en representació de las cooperatives agràries, un per les OPAS, un membre del GOB, un representant de Sa Nostra i tres membres del sector públic, sent un en representació dels vuit ajuntaments i dos del Consell Insular de Menorca.

Durant la reunió d’avui, que s’ha iniciat a partir de les 12:30 h a la seu del Consell Insular de Menorca, s’ha resolt l’última convocatòria del període 2007 – 2013 del Pla de Desenvolupament Rural de les Illes Balears, corresponent a l’any 2014 i dins de l’eix 4, desenvolupament Leader.

Dels 16 projectes aprovats es poden destacar la millora energètica d’enllumenat públic, la millora de l’eficiència lumínica i millores relacionades amb infraestructures hidràuliques.

A més de millores en instal·lacions públiques, podem destacar projectes de formació gastronòmica, xarxes agrícoles o material veterinari.

El conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça i president de l’Associació Leader Illa de Menorca, Fernando Villalonga, ha destacat el nivell d’inversió generat en aquesta convocatòria, de 738.560 euros, “que sens dubte ajudaran i reforçaran la generació de treball en les petites empreses de Menorca”.

Un dels eixos principals de la iniciativa Leader és la millora de les infraestructures i serveis bàsics a la població, i amb aquesta convocatòria es veuran beneficiats tant els nuclis rurals de Menorca, com les empreses locals.

El conseller Villalonga ha recordat que amb aquesta darrera convocatòria “posem fi al període de programació 2007 – 2013 i gradualment iniciarem el procés d’elaboració i participació de la nova estratègia Leader pel pròxim període 2014 – 2020”.

L’associació Leader Illa de Menorca està composta per 34 socis i durant aquest període ha aprovat un total de 93 projectes, 52 dels quals ja estan acabats i 41 estan en fase d’execució.

Les ajudes Leader dins el període 07-13 arriben a un valor total de 2.786.200€. S’han subvencionat 4 projectes de diversificació cap a activitats no agrícoles, 15 projectes de microempreses, 35 projectes en la mesura de serveis a la població, 26 projectes de patrimoni rural i 13 projectes de formació i informació. En total són 93 projectes subvencionats.


Maó, a 23 de gener del 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS